Ne staju s pojačanjima: Dinamo doveo mladu zvijezdu Rome

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo je u smiraj zimskog prijelaznog roka doveo mladu zvijezdu iz Rome, Daniela Tueta (16), mladog kamerunskog reprezentativca, pišu Sportske novosti.

Priča o dovođenju mladog Kamerunca gotovo je identična s pričom Danija Olma. Dečko je u Dinamo stigao posredstvom Andyja Bare, poznatog nogometnog menadžera koji je na praktički isti način u Maksimir doveo današnjeg igrača Leipziga i španjolske reprezentacije.

“Daniel je napadač juniora Rome, a već je trenirao i s prvom momčadi. Bio je u SPAL-u, uzela ga je Atalanta, a onda ga je Roma preotela Atalanti. A sad ga je Dinamo uzeo Romi! Jedan je od najboljih, ako ne i najbolji napadač talijanske lige u svom godištu. Jak je i brz, podsjeća na Drogbu ili Lukakua. Sigurno će biti zvijer od igrača”, kazao je u uvodu Bara.

Dovođenje mladog Kamerunca u Maksimir trajalo je oko godinu dana. Mladić je imao ponude Juventusa i Lyona te još nekih klubova. A kako je do Bare doprla informacija o Tuetu? Bara radi u agenciji s Juanmom Lopezom, a Miguel Olmo, Danijev otac, vodi kompletan skauting za agenciju koja osim Danija Olma brine i karijerama Alvara Morate, Diega Llorentea, Nacha Fernandeza, Lovre Majera…

“Preko skautinga sam saznao za Tueta, uspio sam doći do njegova oca, našli smo se, razgovarali… Već prošle godine u lipnju doveo sam ga u Zagreb. Nakon toga smo još nekoliko puta bili u Zagrebu, a jednom je s nama bio i Daniel. Pričao sam tati i sinu o Dinamu, Daniju Olmu, u mene su stekli povjerenje, a ja sam kazao da bi bilo najbolje da mladić karijeru nastavi u Dinamu. U konačnici su se tako odlučili”, govori Bara.

Mladi Tueto privatnim je unajmljenim avionom stigao u Zagreb, bio je u Maksimiru, fotografirao se ispod zapadne tribine.

Statistika mladog Kamerunca u Rominoj momčadi U-17 je sjajna, u 26 utakmica zabio je 21 pogodak.

Inače, Roma je s Kameruncem već pet mjeseci razgovarala o novom ugovoru, a on se odlučio za – Dinamo! U Romi su sigurno ostali šokirani kao što je svojevremeno ostala šokirana Barcelona kad im je “ukraden” Olmo.


Komentari