Nakon Bjelice, crnilo: Pogledajte koji bi bio Dinamo da se računaju samo post-korona utakmice

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Čak i da dobije preostale dvije utakmice protiv Istre 1961 u Puli i Varaždina u Zagrebu, Dinamo sigurno neće biti momčad s najboljim učinkom u deset odigranih kola nakon restarta prvenstva, pišu Sportske novosti.

Osijek je već sada neuhvatljiv za prvaka Hrvatske, koji je u osam dosad odigranih utakmica nastavka prvenstva skupio čak devet bodova manje od Osječana.

Modri su upisali tri pobjede, dva remija i tri poraza, što je dovoljno tek za sedmo mjesto od ponovnog početka prvenstva.

I Rijeka je osvojila 11 bodova, ali ima bolju gol-razliku od Dinama. U posljednjih pet ligaških kola Modri su ostvarili jednu pobjedu, što im se nije dogodilo od kraja sezone 2017./18. kad je to poslom platio Nikola Jurčević i stigao je Nenad Bjelica.

Moraju u Maksimiru razmisliti o tome što se događa, ali ne se i previše brinuti, jer rezultatski je odavno sve riješeno. Bez obzira na očajne posljednje rezultate, Dinamo dva kola prije kraja ima čak 14 bodova viška u odnosu na drugoplasirani Osijek.

Varaždin je druga najbolja momčad završnog dijela lige, čak 16 bodova osvojila je momčad Samira Toplaka u tom razdoblju dugom osam kola. Do naslova najbolje momčadi restarta još može jedino Lokomotiva, koja je u osam utakmica ostvarila 15 bodova i zadržala treće mjesto.

Gorica i Hajduk osvojili su po 12 bodova, što je Splićanima bilo nedovoljno da zadrže poziciju prije prekida prvenstva. Iza Hajduka su Rijeka i Dinamo s 11, Slaven Belupo s devet te Istra 1961 s pet bodova. Inter je posebna priča, novi drugoligaš izgubio je svih osam utakmica, ukupno posljednjih 13 u Prvoj HNL. Najviše u svojoj povijesti.

Ljestvica nakon nastavka prvenstva:

  1. Osijek – 20
  2. Varaždin – 16
  3. Lokomotiva – 15
  4. Gorica – 12
  5. Hajduk – 12
  6. Rijeka – 11
  7. Dinamo – 11
  8. S. Belupo – 9
  9. Istra 1961 – 5
  10. Inter – 0


Komentari