NAJJAČI SASTAV ZA POVIJESNU UTAKMICU! Evo koji je očekivani sastav Dinama

Foto: Instagram/GNK Dinamo

Dinamo se danas od 19 sati susreće s Viktorijom Plzen u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Europa lige.

Zbog akumuliranih žutih kartona, trener Bjelica neće moći računati na desnog beka Petra Stojanovića kojeg bi trebao zamijeniti 22-godišnji Iranac Sadegh Moharrami.

Osim toga, Bjelica će na raspolaganju imati najjači kadar. Vratio se Izet Hajrović nakon suspenzije od jedne utakmice zbog žutih kartona, a nedostajat će još dvojica već duže ozlijeđenih – Mario Gavranović i Damian Kadzior.

Dinamo bi trebao zaigrati u 4-1-4-1 formaciji s Brunom Petkovićem kao isturenim napadačem te Arijanom Ademijem kao osiguračem između vezne i obrambene linije. Ispred njega bit će dvojac Amer Gojak – Dani Olmo, dok će na krilima, osim povratnika Hajrovića, zaigrati Mislav Oršić.

Očekivani sastav Dinama u 4-1-4-1 formaciji: Livaković – Moharrami, Theophile, Dilaver, Leovac – Ademi – Hajrović, Olmo, Gojak, Oršić – Petković.

Što se tiče Češkog sastava, trener Plzena Pavel Vrba ima određenih problema po pitanju igračkog kadra. Osim već dulje ozlijeđenog najboljeg napadača Krmenčika, za večerašnji okršaj otpao je i kapetan Hubnik, a zbog ozljede nema ni Hejde.

Tako će uz prošlotjednog heroja Pernice, koji je zabio Dinamu dva pogotka i režirao Plzenov preokret, u obrani zaigrati polivalentni slovački veznjak Prochazka. Jedina dobra vijest za Vrbu i Čehe je povratak iskusnog lijevog beka Limberskog koji bi protiv Dinama trebao krenuti od prve minute, dok u Plzenu nije igrao.

Napad će kao i u prvoj utakmici predvoditi Beauguel iza kojeg će napadati trojac Kayamba, Čermak i Kovarik. Dva osigurača u veznoj liniji činit će Horava i Hrošovsky.

Očekivani sastav Viktorije Plzen u 4-2-3-1 formaciji: Kozačik – Havel, Pernica, Prochazka, Limbersky – Hrošovsky, Horava – Kayamba, Čermak, Kovarik – Beauguel.


Komentari