NA DANAŠNJI DAN SE OPROSTIO LEGENDARNI KAPETAN DINAMA: Dan kada je Maksimir bio pun zvijezda!

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Na današnji dan od nogometa se oprostio legendarni kapetan Dinama i Hrvatske te dugogodišnji igrač Milana – Zvonimir Boban.

Bobana ćemo uvijek pamtiti kao pravog vođu na terenu, veznjaka sa sjajnom vizijom i još boljim udarcem. Navijačima Dinama ostat će u pamćenju i po sukobu s policajcem na utakmici protiv Crvene zvezde.

Na oproštaj u Zagreb stigli su bivši suigrači Bobana, svjetske legende, a igrala se utakmica Dinamovaca iz 80-ih i Milana iz 90-ih, a potom i Hrvatska protiv svjetskih zvijezda.

Zorro

Na oproštaju Zorroa, kako su ga voljeli zvati Talijani, bili su i veliki Marco van Basten, Rivaldo, Andry Shevchenko, a nakon susreta Dinama i Milana (na kojem je Boban odigrao po jedno poluvrijeme za svaku momčad), na redu je bio susret Vatrenih protiv svjetskih zvijezda.

Maksimir je bio ispunjen, a svaka tribina zagrebačkog stadiona bila je u jednoj od boja; plavoj Dinama, crveno-crnoj Milanovoj ili u hrvatskim kockicama.

Za Milan su nastupili Baresi, Maldini, Rijkaard, Desailly, Costacurta i mnogi drugi, dok su Dinamo predstavljali Vlak, Mlinarić, Kranjčar, Besek, Cvetković i ostali. U svjetskim zvijezdama našli su se Papin, Weah, Serginho, Leonardo, Viduka, Rui Costa… Bio je to spektakl u svakom pogledu.

Boban je nakon oba susreta, suznih očiju, otrčao počasni krug i zaključio veliku karijeru. Započeo ju je u Dinamu 1985. godine, nakon čega seli u Milan. Igrao je još u Bariju i Celti na posudbama iz talijanskog velikana, a za Hrvatsku je odigrao 49 susreta te postigao 12 pogodaka te je bio član brončane momčadi iz 1998. godine. Valja dodati kako će 8. listopada Boban proslaviti svoj 53. rođendan.


Komentari