Modri u kvalifikacije za Ligu prvaka ulaze kao nositelji! Evo tko su mogući protivnici i koliko bi mogli zaraditi

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo je nakon utakmice 36. kola HT Prve lige sa Šibenikom, službeno proslavio naslov prvaka Hrvatske za sezonu 2020/21.! Ujedno je i završena  aktualna natjecateljska sezona. Plavi su u ovoj povijesnoj sezoni, jednoj od najuspješnijih u povijesti kluba, osvojili naslov prvaka Hrvatske i Hrvatski nogometni kup te su izborili povijesni plasman u četvrtfinale UEFA Europa lige.

Modre očekuju kvalifikacije u Ligi prvaka

Nakon uspješne sezone, Modre očekuju kvalifikacije u Ligi prvaka, a Osijek, Rijeka i Hajduk će se za to morati malo pomučiti te će igrati u kvalifikacijama Konferencijske lige.

Dinamo svoj europski put kreće od prvog pretkola Lige prvaka u kojem će biti nositelj. Taj će status imati sve do završne runde kvalifikacija, ako do nje dođu. Mogući protivnici Modrih su Riga, HJK Helsinki, Neftči, Shamrock Rovers, Valur, Bodo/Glimt.

Boris Kovačev, Damir Krajač/CROPIX
Boris Kovačev, Damir Krajač/CROPIX
Boris Kovačev, Damir Krajač/CROPIX

U slučaju da zagrebački klub ispadne iz prvog pretkola, natjecanje će nastaviti u drugom pretkolu Konferencijske lige. Ispadanje u drugom pretkolu LP Dinamu donosi plasman u treće pretkolo Europske lige, ispadanje u trećem pretkolu LP vodi u play-off EL, a poraz u play-offu Lige prvaka, donio bi skupinu Europske lige, baš kao i ove sezone.

Vrtoglava cifra

Plasmanom u Ligu prvaka Dinamo bi zaradio najmanje 15.64 milijuna eura, a plasman u Europsku ligu 3.63 milijuna eura.

Boris Kovačev, Damir Krajač/CROPIX
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL


Komentari