MLADI DINAMOVCI SRUŠILI FAVORITA! Majstorski pogodak iz ‘slobodnjaka’ zapečatio pobjedu

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Crni niz u koji su nogometaši Hrvatskog dragovoljca upali nakon što su zbog korone završili u samoizolaciji nastavljen je i na utakmici protiv druge momčadi Dinama. U zaostaloj utakmici 26. kola Druge HNL Dragovoljci su na domaćem terenu u Sigetu poraženi s 0:2 čime su propustili prigodu da se vrate na vrh tablice.

No, od povratka na vrh ljestvice – vodeći BSK ionako nije aplicirao za ulazak u HNL – više ih treba zabrinuti što je prednost nad trećeplasiranim Rudešom ostala na dva mršava boda. Sada je izvjesno da će se u posljednjih pet kola između ova dva kluba voditi velika borba koja će odlučiti o putniku u elitni razred hrvatskog nogometa.

Protiv Dinama II ‘crni’ su bili neprepoznatljivi. U lošem prvom poluvremenu, doduše, bili su nešto bolji protivnik. Prvu priliku propustili su u 20. minuti kada je Seth Amoateng loše zahvatio povratnu loptu, a osam minute poslije je (centar)šut Luke Viduke umalo iznenadio mladog dinamovog vratara Renata Josipovića. Dinamovci su najbolju priliku imali u 30. minuti nakon što su presjekli dodavanje zadnje linije crnih, no Tomislav Krizmanić nije bio dovoljno priseban te je promašio okvir vrata. Amoateng je u narednoj akciji pokušao uzvratiti no i njegov pokušaj završio je pokraj gola.

U nastavku su ‘crni’ posve pali. Dinamo je dvaput priprijetio udarcima iz daljine (Kapitanović u 54., Daničić u 55.), a do vodstva su došli u 70. minuti nakon stravične pogreške stopera Ricarda Bagadura koji je ničim izazvan na pladnju glavom spustio loptu Dinamovom centraforu Svržnjaku koji s lakoćom pogađa za 0:1. Do kraja susreta domaći su pojurili naprijed, a Dinamo ih je kontrirao. Ipak, drugi pogodak su postigli iz slobodnog udarca. Vratar Šubarić je na slobodnjak sa 16-erca, bio je posve iskosa prema korneru, postavio tek dva igrača u živi zid, a Damjan Daničić ih je majstorski prebacio i pogodio Šubarićev bliži kut i tu je bio kraj današnje priče.

Momčad Igora Cvitanovića tako je došla do sva tri boda te se probila na 13. mjesto.


Komentari