Milijuni u Međugorje: Dinamo ‘bivšem’ gazdi Mamiću plaća zaštitare i službeni auto

Foto: Tarik Saletovic / Dnevni avaz / CROPIX

Dinamo Zdravku Mamiću, bivšem izvršnom predsjedniku kluba i bjeguncu od hrvatskog pravosuđa, plaća najam vozila BMW 7 i zaštitare jer smatraju da su oni nužni, piše 24 sata.

Uz njega su minimalno dva tjelohranitelja i vozač. Uglavnom se drži uobičajenog rasporeda, a kamo ide i kad te gdje će sjesti, uvijek je dobro promišljeno. U kafiću nikome neće okrenuti leđa, uvijek sjedi leđima uza zid, a stol do njega su “smješteni” zaštitari.

“Bivši” gazda Dinama izuzetno pazi na svoju sigurnost. Tjelohranitelje koji su uz njega još od pokušaja atentata ne plaća Mamić iz svojega džepa, nego sve troškove podmiruje NK Dinamo. Ali ni to nije sve, plaćaju mu i luksuzni BMW 7 vrijedan više od 100.000 eura.

Sam klub je odgovorio da imaju s Klemm security ugovore koji uključuju i “neposrednu tjelesnu zaštitu članova uprave i drugih zaposlenika GNK Dinamo, sukladno sigurnosnoj prosudbi”.

Zaštitare klub plaća i njegovu bratu Zoranu Mamiću. Iz Dinama su objasnili da su unajmili zaštitare jer su zaposlenici kluba u “kontinuitetu žrtve različitih kaznenih dijela”. Pa su podsjetili na pokušaj atentata na Zdravka Mamića, napada na trenera, paljenje automobila članu uprave Krešimiru Antoliću, pa “do ostalih javnih prijetnji upućenih članovima uprave kluba i njegovim čelnicima”.

Mamić je zaštitare na račun Dinama dobio prije tri godine, kad je na njega u Hercegovini pokušan atentat. Ali ih je klub nastavio plaćati i nakon presude i bijega čovjeka koji ih je, prema presudi, oštetio za milijune kuna.

Klemm Security sve fakture dostavlja zajedno, od toga što čuvaju braću i ostale pa do sprečavanja izgreda na utakmicama, kad su redovna zaštitarska služba.

Ali ni to nije sve. Kako je povodom dvogodišnjice bijega objavila Udruga “Dinamo, to smo mi”, sin vlasnika Vile Regina, Mario Vasilj, potpisao je za Dinamo kao kompenzaciju za smještaj Mamiću.

Objavili su također da imaju i dokaze da luksuzni BMW 7 također plaća Dinamo. Mjesečna rata leasinga je oko 8000 kuna. Također, kad je Mamić u Hercegovini imao lakšu prometnu nesreću početkom godine, popravak jurilice je platio Dinamo.

Podsjetimo, braća Mamić su s Damirom Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernarom nepravomoćno osuđeni prije dvije godine za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama.

Novo suđenje Zdravko Mamiću u odsutnosti: Evo što mu se sad stavlja na teret


Komentari