Mamić sprema ‘napad’ na Luku Modrića?! Uskoro bi se trebao saznati epilog sudskog procesa protiv njega

Photo: Robert Anic/24sata

Malo je ostalo do tog dana kada bi se trebao saznati epilog sudskog procesa koji se vodi protiv Zdravka Mamića i ostalih optuženih. Tereti ih se da su izvukli 116 milijuna kuna iz Dinama.

Mamić je nepravomoćno osuđen te je uoči izricanja presude pobjegao u Hercegovinu. Sada Telegram doznaje kako će Mamić u žalbenom procesu spomenuti i Luku Modrića. Napast će ga zbog njegove uloge u podjeli novca od transfera u engleski Tottenham.

Traži da se presuda ukine jer sud nije utvrdio gdje su milijuni iz maksimirskog kluba.

Županijski sud u Osijeku uopće nije odgovorio na pitanje gdje je 14 milijuna kuna od ukupno 66 milijuna kuna što ih je Dinamo isplatio Modriću na osnovu sumnjivog aneksa o podjeli obeštećenja od transfera u Tottenham, tvrdi Mamić.

Dio od tog iznosa, 52 milijuna kuna, Modrić je, kaže sud, isplatio Mamiću. No što je bilo s preostalih 14 milijuna nije utvrđeno, tvrdi Mamić.

Osim Modrićevog, sporan mu je transfer i Dejana Lovrena u engleski Liverpool. Sud je utvrdio kako u trenutku kada se Lovrenov aneks pojavio Dinamo više nije imao novaca, pa je podigao 4,4 milijuna eura kredita.

Javna sjednica krajem siječnja

Lovrenu je isplaćeno 25,9 milijuna kuna, te je plaćeno 5,4 milijuna kuna poreza. To iznosi, računaju Mamić i njegov odvjetnik Veljko Miljević, ukupno 31,3 milijuna kuna. Sud ipak zaključuje kako je Dinamo oštećen za cijeli iznos kredita, odnosno 35,8 milijuna kuna. Što je s razlikom pita Mamić u žalbi, piše Telegram.

Sam Dinamo tvrdi da mu nije učinjena nikakva šteta.

Javna sjednica na Vrhovnom sudu zakazana je za 27. i 28. siječnja. Tada će se raspravljati o žalbama podnijetima na prvostupanjsku presudu. Vrhovni sud prvostupanjsku presudu može potvrditi, ali i ukinuti, te vratiti slučaj na ponovno suđenje.

Ukoliko potvrdi osudu Vrhovni sud ima mogućnost izreći identične kazne, no može Mamića i ostale kazniti i blaže i strože. Kako doznaje spomenuti portal, Mamić je tražio da na javnoj sjednici sudjeluje videolinkom iz BiH.


Komentari