Loše vijesti za navijače Dinama: Sljedeću utakmicu neće moći gledati na stadionu

Foto: Natasa Sundara / CROPIX

NK Istra 1961 zatvara tribine za publiku, objavili su iz kluba, ali iz HNS-a poručuju da je riječ o individualnoj odluci koja se neće automatski odraziti i na ostale stadione, prenosi 24 sata.

Ova je odluka stigla tjedan dana uoči njihove utakmice s Dinamom.

“Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezano uz COVID-19 bolest u Republici Hrvatskoj i našoj županiji te činjenice da su otkazana sva veća javna okupljanja i javne manifestacije u Gradu Puli i Županiji, a budući da se na utakmicama NK Istre okuplja veliki broj posjetitelja što onemogućava održavanje fizičke distance i u takvim okolnostima je teško provoditi protuepidemijske mjere, donosena je odluka o zatvaranju tribina stadiona Aldo Drosina za predstojeću utakmicu s GNK Dinamom s ciljem zaštite zdravlja stanovništva Istarske županije i Republike Hrvatske te izbjegavanja opterećenja zdravstvenog sustava u županiji”, stoji u priopćenju NK Istre 1961.

Iako su Puljani zatvorili svoje tribine, ostali klubnovi nisu ili to barem nisu učinili još uvijek, tako će se večerašnji hrvatski derbi, onaj između Dinama i Hajduka održati uz ograničen broj gledatelja na ranjenom Maksimiru pogođenom jakim potresom.

Josip Brezni, povjerenik za natjecanje Prve lige, sumnja da će se primjerom Istre nužno voditi i ostali klubovi.

“Iz Pule su mi najavili takvu odluku jer prate odluke lokalnog Stožera civilne zaštite. Ne očekujem da će se to primjeniti u cijeloj zemlji, jer upute nisu takve, ali je moguće da će pojedini lokalni stožeri eventualno zabraniti javna okupljanja, pa samim time i dolazak na stadione. U tom pogledu klubovi su u kontaktu s lokalnim stožerima”, rekao je Josip Brezni, pojašnjavajući da Hrvatski nogometni savez ne može utjecati na odluke pojedinih klubova.

Dinamo večeras dočekuje Hajduk u najvećem hrvatskom derbiju: Evo gdje možete gledati dvoboj na Maksimiru


Komentari