Legendarni trener otkrio što očekuje u utakmici protiv Dinama: ‘Ademi je jedan od ključnih igrača’

STADION MAKSMIR
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Zagrebački Dinamo u četvrtak u prvom kolu Europske lige na Maksimiru dočekuje Feyenoord. Goste će s klupe voditi legendarni trener Dick Advocaat.

Kazao je kako i ne poznaje baš dobro Dinamo.

“Iskreno, ne poznajem skroz dobro Dinamo, kao recimo klubove koje gledam svakodevno ili bolje kazano svaki tjedan. Međutim, ono što jako dobro znam jest činjenica da je Dinamo stvorio toliki broj velikih igrača da je to, mogu reći, gotovo nevjerojatno. Međutim, mislim da to znaju svi, da nisam jedini koji se divi onome što je uspjelo tom klubu. Kad se radi o današnjoj momčadi, onda tu imam svog asistenta Željka Petrovića, u kojeg imam maksimalno povjerenje. Željko je analizirao našeg suparnika, tako da mogu ustvrditi da ćemo biti spremni”, rekao je Advocaat za Sportske novosti.

Rekao je koje igrače izuzetno cijeni.

“Vidite, ako jedan Bruno Petković, koji je hrvatski reprezentativac, a radi se o velikoj reprezentaciji, sjedi na klupi, a igra švicarski reprezentativac Gavranović, onda to dovoljno govori o jačini Dinama. Jako cijenim i Mislava Oršića, o njemu sam dobio toliko informacija, radi se o iznimno opasnom igraču. Još jednog igrača bih htio istaknuti, taj nije igrao u toj posljednjoj utakmici, radi se o Ademiju. Znam da je Ademi motor momčadi, jedan od krucijalnih igrača”, rekao je.

Objasnio je i što misli o hrvatskom nogometu. O Dinamu ne zna nešto previše, dok o Vatrenima ima samo riječi hvale.

“Ako me pitate o hrvatskom prvenstvu, ne mogu puno kazati, jednostavno, nisam ga pratio, tek sam se zainteresirao kad smo na ždrijebu izvukli Dinamo, a to je prekratko vrijeme da bih o bilo čemu mogao pričati. Međutim, ako me pitate o hrvatskoj reprezentaciji, onda ću kazati ono što će vam kazati svi stručnjaci na svijetu. Radi se o fenomenalnoj reprezentaciji s fantastičnim igračima.

Međutim, osim igrača Dinama, za hrvatsku reprezentaciju ne igraju igrači iz Hrvatske lige. Igraju u većini igrači koji su dio velikih svjetskih klubova. Hrvatska je od 1998. godine na svjetskoj sceni kao jedna od ponajboljih reprezentacija. U nacionalnoj vrsti imate jednog Luku Modrića, koji je osvojio sve što se može osvojiti, on je vaš najveći veleposlanik, tu ne mislim samo na nogomet, već i na vašu državu. Kad god se spomene njegovo ime, onda se zna da dolazi iz Hrvatske, velika je to stvar”, objasnio je.

Za utakmicu na Maksimiru kazao je kako svi imaju podjednake šanse.


Komentari