KRZNAR OTKRIO KOJI JE BIO GLAVNI RAZLOG KATASRTOFALNOG PORAZA PROTIV SHERIFFA: Potvrdio i prodaju Modre desetke u Francusku

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamov europski put je ovoga tjedna dobio ozbiljan udarac kakvom se nitko nije nadao.

Poraz 3:0 od moldavskog Sheriffa uvelike je udaljio Modre od Lige prvaka i pustih milijuna koje bi im to elitno natjecanje osiguralo.

Trener Dinama, Damir Krznar, preuzeo je svu krivicu na sebe, ali i otkrio razloge poraza.

“Definitivno, nismo doprli do igrača kako bismo im objasnili koliko je Šerif ozbiljna i jaka momčad, koliko nam mogu zla napraviti. A to sam vidio u našoj fazi obrane. Kad smo dobro mi iz stožera doprli do igrača, protiv Omonije i Legije, bilo je dobro, tad smo dobro stajali u fazi obrane, a iz te obrane se dobila ozbiljnost momčadi. Tako smo imali puno oduzetih lopti i prilika za napad. Protiv Šerifa smo zanemarili strukturu obrane. To je bio znak da nismo vjerovali da su oni toliko ozbiljni koliko stvarno jesu. Zato ja preuzimam odgovornost, ja sam taj koji je trebao doprijeti do igrača, ali očito nisam”, rekao je Krznar u intervjuu za Sportske novosti.

“Naš odgovor je bio loš. Nismo se za njihove brze igrače pripremili kako je trebalo. Uputa na poluvremenu je bila dvojici stopera, beku i Jakiću da ne napuštaju poziciju, ali s obzirom da smo gubili, htjeli smo poravnati na silu, a onda smo se raspali. Nisam u Tiraspolu uspio izbalansirati momčad i to je moj grijeh. Kad ti se momčad razbježi poput rakove djece i raspadne, odgovornost je isključivo na treneru. Baš je došlo do raspada sustava, jer nismo dovoljno ozbiljno shvatili Šerif. Oni su bolji i od Omonije i Legije. Cijelo okruženje, javnost i mediji su podcijenili Šerif, a onda je to nekako došlo i do naših ušiju. Mi ih nismo podcijenili, ali mislili smo da ćemo lakše. Tako smo ušli u utakmicu, a onda se bilo teško vratiti”, dodao je.

Ipak, Krznar vjeruje u preokret u Zagrebu.

“To vjerovanje temeljimo na našoj kvaliteti, našem iskustvu i znanju. Trebat će naravno uložiti puno truda, želje i volje. Metaforički, umrijet ćemo pokušavajući prestići Šerif i plasirati se u Ligu prvaka. To smo dužni sebi, klubu i našim navijačima”, rezolutan je.

Dodaje kako će za to trebati pameti, mudrosti i strpljivosti.

“One teorije da moramo odmah napasti i što brže postići pogodak su bez veze. Prva je ideja ne primiti pogodak, jer ako ga primimo, bit će mnogo teže. Moramo biti stabilni u obrani, a u fazi napada imamo snage otključati Šerif, zabiti pogodak, a ako zabijemo drugi, onda će oni biti u psihološkom stanju u kakvom smo mi bili u Tiraspolu. Onda će to biti voda na naš mlin”, smatra Krznar.

Smatra kako je Dinamo kiksom protiv Slaven Belupa u prvenstvu i Sheriffa u Europi iskoristio svoja prava na posrtaj. Velik broj utakmica donosi i brojne ozljede.

“To je veliki problem i hendikep, nestabilnost izvedbe leži i u tome. Ademi je karika koja nam puno znači, klubu i momčadi. Lauritsen je pak stabilizator obrane. Da, to su hendikepi, ali to nije alibi. Imamo u kadru igrače koji mogu odgovoriti zahtjevima. Vjerujem da ćemo iskompenzirati nedostatke koji su se ovog trenutka dogodili. Treba nam vremena koje je uvijek saveznik u pripremi igrača i momčadi. Doći ćemo tamo gdje Dinamo pripada i to vrlo brzo”, rekao je.

Krznar misli kako ova momčad nije doesgla svoj maksimum.

“Zaista je ova momčad odradila tri fenomenalne sezone, ali ima sposobnost to odraditi još jednu ili još dvije. Moramo sve igrače “natjerati” da svi daju sve od sebe, da se na zasite, da budu gladni, da nađu nove motive. Samo “gladan” igrač daje maksimum. To je moja uloga i uloga stožera. Ova momčad još uvijek ima prostora za napredak”, rekao je.

Pozvao je sve navijače na utakmicu sa Šerifom i obećao da ih neće razočarati.

Potvrdio je Krznar i da Lovro Majer odlazi u Rennes, no da zamjena postoji.

“Planski smo doveli igrače, a prva varijanta je Luka Ivanušec. Luku smo dosta koristili na boku, sad odlaskom Majera on dolazi prema unutra, na boku imamo rješenja u Menalu, Špikiću i Kastratiju, plus u nekim utakmicama gdje je drukčija struktura, mogu svoju priliku dobiti Gojak i Bulat”, rekao je.


Komentari