Konačno je vrijeme za Ligu prvaka: Kladionice prednost daju Atalanti, no Dinamo svakako ima šanse

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Konačno je došao i taj dan! Nakon impresivne sezone u Ligi Europe, zagrebački Dinamo odlazi korak dalje i danas započinje svoj sedmi nastup u grupnoj fazi Lige prvaka. U 21 sat na stadionu Maksimir odmjerit će snage protiv talijanske Atalante.

Dinamo možda nikad nije imao tako dobre šanse popraviti svoj ukupni rezultat u najelitnijem klupskom natjecanju. U dosadašnjih šest nastupa Modri niti jednom nisu prošli dalje, a u 36 odigranih utakmica ostvarili su četiri pobjede, pet remija i 27 poraza uz gol-razliku 22-82.

Dok će se Dinamo sedmi put boriti s najjačim europskim klubovima, Atalanta će debitirati u Ligi prvaka. Taj talijanski klub posljednjih je godina u stalnom usponu. U Serie A u posljednje tri sezone završili su kao sedmi, četvrti i treći. Od 2016. godine predvodi ih trener Gian Piero Gasperini, koji je dosad s Atalantom pobijedio u 51% utakmica.

Iako su debitanti i Dinamo ima prednost domaćeg terena, čini se da objektivni promatrači Atalanti daju veće šanse. Kladionice su na pobjedu talijanskom kluba postavile koeficijent 2.10, dok je na pobjedu Modrih koeficijent 3.60. Atalanta je momčad koja voli igrati ubrzanim tempom te će Dinamo morati ući u utakmicu u punoj formi. Dobra stvar je da ekipa iz Bergama voli igrati po sredini, a Dinamov forte je igra po bokovima pa bi u preciznim kontrama mogli iskoristiti umor Atalante.

Druga utakmica skupine C između Šahtara i Manchester Cityja igra se u isto vrijeme u Ukrajini. Iako Šahtar igra kod kuće, City na svojoj strani neupitno ima puno veću kvalitetu, a sigurno će htjeti isprati i gorak okus koji im je ostavio neočekivani poraz od Norwicha u engleskom Premiershipu.

Nenad Bjelica ne bi trebao previše eksperimentirati s postavom, iako će vjerojatno žrtvovati Izeta Hajrovića za još jednog veznjaka kako bi kontrirao brzom tempu Atalante. U sredini će se vjerojatno naći Nikola Moro, Amer Gojak i kapetan Arijan Ademi.

DINAMO – ATALANTA (UŽIVO OD 21.00)

DINAMO: Livaković – Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac – Ademi – Olmo, Moro, Gojak, Oršić – Petković

ATALANTA: Gollini – Toloi, Gjimshiti, Masiello – De Roon, Freuler – Hateboer, Gomez, Gosens – Zapata, Iličić


Komentari