KAKO JE DINAMOVA ZVIJEZDA DOŽIVJELA PREPOROD? Hajrović otkrio zašto mu je baš u Maksimiru najbolje

Foto: Instagram/Izet Hajrović

Izet Hajrović, Dinamov krilni napadač, protiv Rudeša se s dva pogotka na Maksimiru upisao u listu strijalaca u HNL-u, a od toga je jedan bio eurogol.

S ova dva gola, Izet više nema nulu na ljestvici strijelaca hrvatskog prvenstva.

“Ne mogu reći da mi je to predstavljalo neki poseban problem, ali drago mi je što sam probio led i u HNL-u. Nadam se da ću nastaviti tako u utakmicama što slijede”, rekao je Hajrović za Sportske Novosti.

Inače, ovaj 27-godišnjak je rođen u Švicarskoj gdje je igrao za mlade kategorije Züricha, Grasshoppera, Galatasaraya, Werdera, bio je i na posudbi u Eibaru, a 24 puta je odijevao dres Bosne i Hercegovine

Na klupskoj razini Hajrović se prvo ukazao u dresu Grasshoppera gdje je od 2009. do 2014., osvojio Švicarski kup, a u međuvremenu i debitirao za reprezentaciju BiH. Sljedeća destinacija bila mu je Galatasaray. No, Hajrović se nije snašao u Turskoj, pa je nakon pola godine otišao u Werder. Galatasaray ga nije redovito isplaćivao, pa je igrač to iskoristio i otišao u Njemačku.

U sezoni 2014/15. za bundesligaša je upisao 19 prvenstvenih nastupa, zabio jednom u remiju s Paderbornom. Sljedeću sezonu proveo je na posudbi u Eibaru gdje su mu brojke bile slabe – skupio je samo sedam nastupa, a uglavnom je bio na klupi ili tribinama. Zatim se vratio u Werder gdje je u sezoni 2016/17. bio važan ćlan momčadi, sve do teške ozljede koljena.

U Dinamu se Hajrović jednostavno preporodio te je počeo nuditi praktički najbolje igre u karijeri! Postigao je šest pogodaka, ispred njega je, kad se radi o europogocima u jednoj sezoni, samo Igor Cvitanović koji je u sezoni 1997/98. zabio osam pogodaka!

Izet je otkrio kako je moguće da najbolji Dinamov strijelac u Europi sve do Rudeša nije zabio ni jedan pogodak.

“Ja ne vidim problem u tome jer ako nisam zabio ja, zabio je netko drugi. Kao što sam u Europi golove postigao ja, tako je u HNL-u netko drugi. I to je normalno kada imate ovakvu koncentraciju kvalitete u momčadi. Mislim da su me dodatno motivirali napisi u novinama koji su se pojavili prije nekoliko dana u kojima se dovodi u pitanje moja pozicija u momčadi bez nekog konkretnog povoda. Drago mi je što sam demantirao takva mišljenja za koje mislim da im nije bilo ni vrijeme ni mjesto.”

Dinamo nakon prvog proljetnog kola ima već 14 bodova prednosti, a Izet je otkrio je li ovo prvenstvo već odlučeno.

“Prvenstvo će biti osvojeno onog trenutka kada matematika odigra svoje. Do tada idemo u svaku utakmicu kao da nam je prva u sezoni. Kamo sreće da trenutak dođe što prije, ali polako. Puno je još utakmica u prvenstvu.”

Izet je u svojoj karijeri igrao u dosta jakim momčadima, a za Dinamo ima samo riječi hvale.

“Igrao sam u jakim momčadima i jakim ligama i zato mi je teško to uspoređivati, ali mogu vam reći kako je u Maksimiru najbolja kemija u svlačionici. Atmosfera je sjajna i teško je mogu usporediti s klubovima u kojima sam igrao ranije.”

Iako je rekao kako je teško uspoređivati Dinamo i druge momčadi, izjasnio se kako nikada nije igrao u ovakvoj momčadi koja ima toliko kvalitetnih igrača.

“Svi znamo da su klubovi s ovih prostora proizvođači jer je to jedini način da se opstane. Na svu sreću, Dinamo je otišao toliko daleko da uz proizvodnju mladih igrača igra i bitnu ulogu u europskim natjecanjima. Ljudi iz kluba su napravili formulu koja se pokazuje uspješnom.”


Komentari