Juniori Dinama gaze! Izbacili Lokomotiv na penale i prošli u osminu finala Lige prvaka

FOTO: Facebook/GNK Dinamo Zagreb

Mladi dinamovci na Hitrec-Kacianu u sklopu šesnaestine finala Uefine Lige prvaka mladih pobijedili su ruski Lokomotiv ukupnim rezultatom 6:5, nakon što je poslije regularnog dijela bilo 1:1.

Poveli su Modri golom Leona Šipoša u 13. minuti. Dominirali su cijelim poluvremenom, a osim strijelca Šipoša valja istaknuti i odličnog Antonija Marina kojega mnogi uskoro vide u važnoj ulozi u seniorskoj ekipi.

U drugom poluvremenu Rusi su se probudili, a veliku šansu imali su 69. minuti kada je Dinamov golman Dinko Horkaš u šesnaestercu srušio nogometaša gostiju. Međutim, čuvar mreže plavih odlično je reagirao i obranio jedanaesterac. Prilike su sijevale na obje strane, a Rusi su, kao i hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, Dinamo šokirali kasnim pogotkom.

Zabili su u 93. minuti u utakmicu odveli na izvođenje jedanaesteraca. Plavi su bili uspješniji i osigurali nastup u osmini finala Lige prvaka.

Junak utakmice svakako je golman Horkaš s dva obranjena jedanaesterca. Trener Igor Jovićević može biti ponosan na izvedbu svoje ekipe.

Među 16 najboljih mladih europskih ekipa gdje su već Atletico Madrid, Barcelona, Liverpool, Porto, Ajax, Hoffenheim, Real Madrid i Manchester United.

Preostali parovi šesnaestine su PAOK-Tottenham, Dinamo Kijev-Juventus, Chelsea-Monaco, Montepellier-Benfica, Hertha-PSG, Midtjylland-Roma i Sigma Olomuc-Lyon.


Komentari