JUNAK KOJI JE DINAMO ODVEO U ČETVRTFINALE: ‘Nećemo stati na ovome, idemo do kraja’

Foto: Instagram/GNK Dinamo

Juniori Dinama plasirali su se u četvrtfinale omladinske Lige prvaka! Nevjerojatna momčad Igora Jovićevića remizirala je 1:1 protiv Liverpoola nakon 90 minuta na Hitrec-Kacianu, a onda slavila 4:3 nakon penala, a junak je golman Dinko Horkaš koji je skinuo udarce Coyleu i Duncanu i kao kapetan odveo svoju ekipu među osam najboljih europskih momčadi.

“Sretni smo zbog pobjede i veselimo se četvrtfinalu Lige prvaka. Imam običaj u ovim situacijama da ne gledamo svoje suigrače kad pucaju penale, već čekam reakciju navijača. Što se tiče penala – ima tu i treninga, ali i psihologije. Sigurno su igrači Liverpoola gledali tu utakmicu protiv Lokomotiva kad sam obranio penale, ali su i oni bili pod velikim pritiskom i uspio sam zaustaviti dva penala. Zahvaljujem se svim trenerima u klubu koji su me doveli do ovoga, ali naravno – bez cijele ekipe ništa od ovoga ne bi bilo moguće”, poručuje golman Dinama.

Dinamo će se u četvrtfinalu Lige prvaka boriti protiv boljeg iz dvoboja Chelsea – Montpellier i tu će hrvatska momčad biti gost Englezima ili Francuzima.

“Četvrtfinale Lige prvaka je veliki uspjeh. Međutim, nećemo stati na tome i želimo ići do kraja”, zaključuje Horkaš.

Trener mladog Dinama, Igor Jovičević, napravio je još jedan povijesni uspjeh s juniorima Dinama.

“Presretni smo! Borili smo se opet do kraja i uspjeli protiv ovako velikog kluba. Veliki je ovo uspjeh, ali ostajemo čvrsto nogama na zemlji ponizni i puni vjere u sebe. Ovo je utakmica generacije”, izjavio je Jovičević nakon utakmice.

“Moramo ostati skromni i ići korak po korak kao do sada. Liverpool je bio jedan od tri glavna kandidata za osvajanje Lige prvaka. Imaju specifičan sustav koji prenose na starije ekipe i jako je teško igrati protiv njih. Iz tranzicije su najopasniji i traže brza krila. Možda je to drukčije izgledalo s tribina, ali vjerujte mi, to je jako teško zaustaviti a mi smo uspjeli danas u tome. Također, malo smo više preskakali igru, ali kada se pogledaju svih 90 minuta mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili”, naglašava Jovićević.


Komentari