‘Iznenađenje’ na Maksimiru! Zoran Mamić ostaje trener Dinama: Iz kluba obrazložili svoju odluku

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zoran Mamić ostaje na Dinamovoj klupi do daljnjeg. Ovu pomalo očekivanu vijest propćili su iz kluba te ju dodatno obrazložili.

Kako je klub opravdao svoju odluku možete vidjeti u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

“Uprava GNK Dinamo donijela je odluku o imenovanju Zorana Mamića za glavnog trenera prve momčadi kluba.

Prilikom donošenja ove odluke vodili smo računa da Zoran Mamić kao bivši trofejni igrač, kapetan momčad, dugogodišnji sportski direktor a od 2013. do 2016. glavni trener, najbolje poznaje sustav Dinama. To je osobito važno u svjetlu činjenice da će odmah po završetku postojeće sezone biti započeta nova sezona, u kojoj su naše ambicije osvajanje novog naslova prvaka Hrvatske i plasman u neku od UEFA liga.

U trenerskom mandatu Zorana Mamića osvojili smo pet trofeja, igrali Europa ligu te Ligu prvaka u kojoj pamtimo veliku pobjedu nad Arsenalom u Maksimiru. On je u tom razdoblju promovirao i dao priliku nizu mladih igrača poput Marka Pjace, Danija Olma, Nikole More, Borne Sose, Filipa Benkovića, Filipa Brekala, Amera Gojaka. Uspjesi koje je Zoran Mamić ostvario i u svojoj inozemnoj trenerskoj karijeri u kojoj je sa Al Ainom igrao finale Svjetskog klupskog prvenstva dodatno osnažuju odluku o njegovoj imenovanju na mjesto trenera 1. momčadi GNK Dinamo.


Uz posao glavnog trenera Zoran Mamić će zadržati i funkciju sportskog direktora. Ovim imenovanjem gospodina Mamića na dvostrukoj funkciji nastavljamo s racionalizacijom i odgovornim poslovanjem sukladno svjetskoj gospodarskoj krizi uzrokovanoj pandemijom COVID 19″, priopćili su iz Maksimira.

Agonija Dinama se nastavlja: Okvir gola spašavao plave poraza!

Komentari

loading...