GOTOVO JE, DINAMO JE OSIGURAO EUROPSKO PROLJEĆE! Nizozemci se uplakani vraćaju kući, očitali su im lekciju

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Dinamo je osigurao europsko proljeće! Momčad Zorana Mamića napravila je veliki uspjeh plasiravši se u nokaut fazu Europske lige pobjedom nad Feyenoordom na De Kuijpu 2:0.

Plavi su do treće i ključne pobjede u skupini K došli golovima Brune Petkovića i Lovre Majera osiguravši drugo ‘prezimljavanje’ u Europi u dvije godine.

Zoran Mamić ponovio je uspjeh Nenada Bjelice iz 2018. godine potvrdivši prvo mjesto te će u zadnje kolo protiv CSKA Moskve dinamovci ući rasterećeni.

U poprilično nezanimljivom i prilikama siromašnom prvom dijelu sve najbitnije dogodilo se u sučevoj nadoknadi kad je Petković u 45. minuti donio vodstvo iz penala, koji je dosuđen zbog faula na Kastratiju.

Napadač Dinama zabio je drugu europsku utakmicu zaredom, a u nastavku pridružio mu se Majer zabivši sjajan gol u 52. minuti. Mladi ofanzivac je asistenciju od Arijana Ademija primio leđima okrenut golu te je iz okreta zakucao u mrežu.

Do kraja utakmice Nizozemci su pokušavali vratiti se u igru, a Dinamo je i u petoj utakmici u skupini ostao netaknute mreže što se nitko na razini Lige prvaka i Europske lige ne može pohvaliti.

Uoči posljednjeg kola Dinamo je zabetoniran na prvom mjestu s 11 bodova i gol-razlikom 6:0, slijedi Wolfsberger, koji je svladao CSKA Moskvu sa sedam bodova, Feyenoord na trećem mjestu sa pet bodova, a bez šansi za prolaz ostali su Rusi sa tri boda.


Komentari