(FOTO) LOŠE VIJESTI ZA DINAMO: Prijeti im kazna zbog rasizma

Foto. GNK Dinamo/Instagram/ Pixsell: Luka Stanzl

Nakon Dinamove pobjede na Maksimiru nad Benficom u osmini finala Europske lige (1:0), stiže katastrofalna vijest iz UEFA-e.

Dogodilo se ono što se dogodilo i nakon utakmice s Plzenom na Maksimiru. UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Modrih te na svojim stranicama objavila što se stavlja na teret hrvatskom prvaku.

Ovoga puta, osim ubacivanja predmeta u teren, korištenja pirotehničkih sredstava i ponovno blokiranja prolaza na tribinama, Dinamu kazna prijeti i zbog rasizma!

Navodno je riječ o keltskom križu na zastavi izvješenoj na Sjeveru. Keltski križ nalazi se na slovu ‘0’ u natpisu Blue Lions.

Inače, keltski križ se povezuje s keltskim kršćanstvom te simbolima sunca i kruga, a u 20. su ga stoljeću koristili nacisti u Norveškoj te kasnije razne neonacističke i rasističke organizacije. Zbog toga se nalazi na listi zabranjenih simbola UEFA-e.

Dinamo će kaznu dobiti 28. ožujka, a tada stiže i kazna za incidente na utakmici s Plzenom, što uključujuje baklje, bacanje predmeta na teren i blokiranje stepenica.


Komentari