DINAMOVI JUNIORI IGRAJU ZA FINALE S BAYERNOM! ‘Puni smo optimizma’

Dinamo je otputovao u Southampton, gdje će sutra protiv istoimenog engleskog kluba igrati polufinale vrlo jakog Premier League International Cupa.

Dinamova mlada momčad igrat će na St. Mary’su, stadionu na kojem igra i prva momčad engleskog prvoligaša, što će biti dodatan poticaj Zagrepčanima da pokušaju izboriti finale u kojem ih čeka Bayern. Zagrepčani se vraćaju u Englesku samo tjedan dana nakon nesretnog ispadanja od Chelseaja u četvrtfinalu omladinske Lige prvaka. Dinamo je u toj utakmici vodio 2:0, no primio je dva gola u završnici i potom ispao na penale.

“Idemo u Southampton puni optimizma. Velika je stvar da igramo na njihovom glavnom stadionu i to će biti dodatni motiv. Oni su fizički i motorički jači od nas, ali ćemo taj nedostatak pokušati nadomjestiti našom kreativnošću i momčadskim duhom. Želimo isprati taj gorak okus od utakmice s Chelseajem, ali nema kukanja i vraćanja u prošlost. Šampioni se poznaju i po tome kako brzo se uzdignu nakon što padnu”, rekao je trener Igor Jovičević.

Dinamo je u skupini Premier League International Cupa prošao u nokaut-fazu kao jedna od dvije najbolje drugoplasirane ekipe. U skupini sa Southamptonom, West Hamom i Portom Dinamo je osvojio šest bodova, a od svojeg sutrašnjeg protivnika je izgubio 1:0.

U četvrtfinalu je pobijedio Tottenham u gostima 1:0, a Southampton je bio bolji od Villarreala 2:1. Pobjednika susreta Southampton – Dinamo čeka Bayern, koji je u četvrtfinalu pobijedio Reading 3:1.


Komentari