Dinamovac za vrijeme potresa bio u kući u Sisku: ‘Bacilo me na zid pa na vrata. Spavali smo u autu’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Mladi golman Dinama, 21-godišnji Dinko Horkaš, za vrijeme razornog potresa u Petrinji bio je u svojoj kući u Sisku.

Trenutno je na posudbi kod Kastela i Jerteca u Varaždinu. Opisao je to grozno iskustvo koje je doživio.

“Bio sam doma kad je zatreslo. Prvo je bio onaj prvi potres ujutro, bilo je baš užasno, navečer smo svi legli spavati, ali nismo mogli, neugodno je ležati i čekati novi potres. Zaspali smo tek negdje pred jutro, brat i ja smo se probudili negdje oko 11 sati, brat je ostao na katu, ja sam bio dolje. A onda je krenulo… Užas… Mene je bacilo na zid, pa na vrata, nabio sam ruku, krenuo sam po stepenicama, vikao bratu da se spusti. Uspjeli smo nekako istrčati van, ja u kratkim hlačama i majici kratkih rukava, a brat u – gaćama! Obojica smo bili u šlapama koje nosimo doma”, rekao je Horkaš za Sportske novosti.

‘Treslo se svake minute’

Roditelji su mu bili na poslu, a djevojka je bila u Petrinji.

“Zvao sam ih, ali telefoni nisu radili, pa ih nisam mogao dobiti. Strašno sam bio zabrinut. Kad se sve smirilo vratili smo se u kuću. Pala nam je kapa dimnjaka, napravila je rupu u krovu, pala je na tavan. Od šoka nismo čak niti vidjeli gdje je ta kapa… Tata je onda došao, probao zakucati najlon kako bi se rupa na krovu zatvorila. Međutim, po noći je jako padala kiša, bio je pravi pljusak, pa nam se tavan skroz potopio. Spavali smo u automobilu. Zapravo, to i nije bilo spavanje, na svako podrhtavanje tla smo se trzali”, objasnio je Horkaš.

Rekao je i kako jednostavno nisu mogli ostati u kući.

“Jednostavno se nije moglo ostati u kući. Tada se javio Luis Ibanez i ponudio nam je da odemo kod njega, u njegov apartman na Murter. Tu smo još uvijek. Ne, zaista nismo mogli ostati, treslo se svake tri minute, ne možeš spavati, stalno si pod stresom. Moja djevojka, koja je bila u Petrinji, također je doživjela šok, ali srećom se prošle godine uselila u novu kuću pa nije bilo problema. Samo joj je pao televizor, ali nije se razbio”, otkrio je.

Gleda kako pomoći ljudima.

“Ali, najgora stvar je taj šok koji su ljudi doživjeli, sigurno će trebati vremena da se psihološki oporave. Samo da se svi oporave, to mi je najveća želja”, zaključio je.


Komentari