Dinamov trener nakon razočaravajućeg remija priznao: ‘Stvarali su nam probleme u obrani’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Nogometaši Dinama su pobjedom protiv Gorice u 30. kolu Prve HNL mogli osigurati još jedan naslov hrvatskog prvaka, ali stvari se nisu odvijale kako je to trener Igor Jovićević planirao.

Dinamo nije uspio probiti tvrde domaćine, štoviše, u drugom poluvremenu vratar modrih Domagoj Livaković morao je spašavati bod te je na kraju proglašen i igračem utakmice. Krajnji rezultat ostao je 0-0.

“Željeli smo u Gorici osigurati naslov, došli smo s namjerom da nametnemo svoju igru i diktiramo ritam. No, u prvom poluvremenu imali smo problema u obrani, a Gorica se lako otvarala u napadu i stvarala nam je probleme. U drugom poluvremenu smo se konsolidirali i bilo je puno bolje. Moramo biti agresivni, ići na suparničkog igrača, igru držati na protivničkoj polovici, i mislim da će s vremenom biti tako. Raduje me kondicijska sprema igrača, jer smo u drugom poluvremenu mogli dodati gas, imali smo neke šanse nakon presinga, ali bilo je teško probiti tvrdu Goricu”, izjavio je trener Dinama.

Modri novu priliku za potvrdu prvog mjesta imaju u subotu kada im u goste dolazi Osijek.

“Sada ćemo analizirati ove četiri utakmice nakon korona-pauze. Imamo puni tjedan da radimo na stvarima koje su nam nedostajale kako bi što spremniji dočekali Osijek”, zaključio je trener Jovićević.


Komentari