DINAMOV REKORDER KOJI ĆE TO TEK POSTATI: Najavio je odlazak, ali i podvukao ono bitno

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamov veznjak Dani Olmo, koji uspješno igra za Španjolsku na Europskom prvenstvu za mlade nogometaše (U-21), rekao je kako bi ovo mogao biti trenutak za iskorak u njegovoj karijeri.

“Ovo bi mogao biti trenutak za donošenje odluka i iskorak u mojoj karijeri. Vidjet ćemo, zasad sam igrač Dinama i ne razmišljam ni o čemu drugom osim o utakmici s Francuskom. Poslije ćemo u miru vidjeti što će biti”, rekao je 21-godišnji Olmo u intervjuu za španjolske sportske novine Marca. S Dinamom ima ugovor do ljeta 2021. godine.

Španjolska će u četvrtak igrati protiv Francuske u polufinalu, a Njemačka protiv Rumunjske.

“Ulazak u polufinale bilo nam je olakšanje. Nismo dobro počeli, doživjeli smo poraz od Italije, ali poslije smo to uspjeli nadoknaditi. Ondje smo gdje zaslužujemo biti, u polufinalu s izborenim odlaskom na Olimpijske igre”, napomenuo je Olmo.

U porazu 1:3 od Italije ostao je na klupi, u pobjedi od 2:1 nad Belgijom zabio je gol te odigrao cijeli susret, dok je u posljednjoj utakmici u skupini asistirao u slavlju od 5:0 nad Poljskom, kada je također proveo svih 90 minuta na terenu.

Zadovoljan je svojom igrom na ovom prvenstvu: “Zahvalan sam treneru što mi je pružio priliku te mi dao više minuta u dvjema posljednjim utakmicama. No, svi mi igrači imamo jedan cilj, svi smo bitni bez obzira na to tko igra”.

Protiv Belgije je igrao u sredini, a protiv Poljske na krilu.

“U Dinamu sam uvijek igrao u sredini, to mi se više sviđa. No, u Barci sam također igrao na krilu, a izbornik to zna. Na raspolaganju sam momčadi, pa gdje god da budem igrao, nastojat ću dati sve od sebe kako bih pomogao”, istaknuo je.

Rekao je kako se u Dinamu dosta promijenio kao igrač: “Došao sam kao krilni igrač, a na početku su mi rekli da neću moći igrati na toj poziciji, da sam ja polušpica. To mi je bio šok jer nikada nisam igrao na poziciji polušpice. No, puno su mi pomogli, pa sam se na kraju naviknuo. Sada se osjećam jako ugodno na tom mjestu u sredini, kao i među linijama”.


Komentari