DINAMO SRUŠIO ŠIBENIK! Modri slavili na domaćem terenu, Milić u 88. minuti zatresao mrežu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U posljednjem susretu posljednjeg kola Prve HNL prvak Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Šibenik sa 1-0. Bio je to susret bez rezultatske važnosti jer su Modri i prije ovog kola osigurali naslov prvaka, dok je Šibenik siguran šesti. Stoga ne čudi da je Damir Krznar na teren izveo mješoviti sastav i priliku su dobili igrači s klupe.

Pobjednički pogodak Dinamo je zabio u 88. minuti, a strijelac je bio Stefan Milić na asistenciju Ivana Šaranića.

Gosti su najbliže golu bili u 47. minuti kada je Martin pogodio stativu.

U ranije odigranim susretima poznati su i posljednji putnici u Europu te tko će ispasti iz lige.

Nakon dramatičnog raspleta Dinamu i doprvaku Osijeku u europskim natjecanjima pridružit će se Rijeka i Hajduk, dok je Varaždin ispao iz elitnog razreda hrvatskog nogometa.

Boris Kovačev, Damir Krajač/CROPIX
Boris Kovačev, Damir Krajač/CROPIX
Boris Kovačev, Damir Krajač/CROPIX
Boris Kovačev, Damir Krajač/CROPIX
Boris Kovačev, Damir Krajač/CROPIX

Čak šest klubova je u posljednjih 90 minuta sezone “nešto lovilo”. Jedino su bezbrižni bili prvak Dinamo, doprvak Osijek, šestoplasirani Šibenik i sedmoplasirani Slaven Belupo.

Rijeka i Gorica su u direktnom okršaju na Rujevici odlučivali tko će u Europu, a na koncu su slavili domaćini sa 2-1.

Rijeka je povela već u 10. minuti. Menalo je ubacio, Drmić spustio loptu, a Andrijašević u svom 101. nastupu u dresu Rijeke poentirao za vodstvo domaćina. Međutim, 10 minuta kasnije Gorica je izjednačila. Nakon ubačaja Matar je spustio loptu glavom, a Babec zabio iz blizine. Sudac Bel je pregledavao snimku zbog navodnog prekršaja nad Andrijaševićem koji je prethodio golu, ali je na kraju priznao gol gostiju.

U nastavku susreta Gorica se uspješno branila do 79. minute kada je Menalo ubacio, lopta je preletjela sve i završila u mreži za vodstvo 2-1. U posljednjim trenucima susreta Gorica je imala priliku za 2-2, ali je Doka pucao pored gola.

Hajduk je na Poljudu dočekao Lokomotivu koja se grčevito borila za prvoligaško spas i ostvario pobjedu 2-0.

Domaćin je inicijativu naplatio u 29. minuti golom Marka Livaje. Bila je to sjajna akcija najboljeg igrača splitskog sastava. Livaja je prošao nekoliko igrača, odigrao dupli pas s Jurićem, te sa sedam, osam metara svladao Santinija. Konačnih 2-0 postavio je Biuk u 82. minuti.

U Koprivnici je Slaven Belupo pobijedio Varaždin sa 1-0 gurnuvši susjede u drugu ligu. Bila je to utakmica koja je trajala čak 115 minuta, a tri gola su poništena nakon VAR provjere.

Ipak, u 88. minuti vidjeli smo i jedan regularan pogodak. Zvonarek je zabio za Slaven gurnuvši susjede iz Varaždina u drugu ligu.

U Osijeku domaćin je pobijedio Istru 1961 sa 2-1.

Osijek je poveo u 34. minuti lijepim golom Kleinkeislera koji je sa 17 metara i pogodio donji desni kut ispruženog, ali nemoćnog Lučića. Istra je ekspresno stigla do izjednačenja, samo sedam minuta nakon primljenog gola, Ivančić je zabio za 1-1. U posljednjim trenucima susreta hrvatski doprvak je golom Belje stigao do pobjede.

Na koncu je Dinamo osvojio prvo mjesto, Osijek je drugi, Rijekla treća, a Hajduk četvrti. Gorica je kao peta ostala bez Europe, a zatim slijede Šibenik, Slaven Belupo, Lokomotiva i Istra 1961, dok je Varaždin ispao.

Pogledajte proslavu naslova prvaka:


Komentari