Dinamo se pobrinuo za svoje najmlađe navijače s Down sindromom: ‘Nogomet je namijenjen svima’

Foto: GNK Dinamo

Dinamo je pokazao svoje humano lice te se odavno uključio u projekt integracije osoba s invaliditetom u nogomet.

Naime, od 7. do 15. ožujka diljem Europe održava se CAFE Akcijski tjedan – tjedan promocije integracije osoba s invaliditetom u nogomet.

Foto: GNK Dinamo

CAFE tjedan akcije godišnja je proslava raznih uloga koje osobe s invaliditetom mogu imati u sklopu igre. Bilo da su oni navijači, obožavatelji, igrači, treneri, zaposlenici, mediji ili voditelji i donositelji odluka, nogomet je namijenjen svima.

Foto: GNK Dinamo

Tako je na utakmici Dinama i Istre 1961 među djecom pratiteljima igrača bilo i 11 djece s Down sindromom. Djeca su inače članovi Taekwondo kluba Čigra te štićenici partnerske Udruge za sindrom Down – Zagreb. Među pratiteljima igrača također su bila i djeca NŠ Nogometaš iz Podturna u Međimurju.

Foto: GNK Dinamo

Djeca su u pratnji roditelja i voditelja programa u TK Čigra stigli na stadion sat i pol prije utakmice, s nestrpljenjem su se spremili za izlazak na travnjak i čekali prvotimce. Uz ovacije s tribina djeca su izašla na travnjak s igračima, uslijedila je i zajednička fotografija obje momčadi, sudaca i djece. Simpatična akcija izazvala je gromoglasan pljesak tribina, gledatelja, svih igrača.

Foto: GNK Dinamo

“Zajedno smo pokazali da je nogomet namijenjen svima i da nema prepreka. Cilj nam je podizanje svijesti o važnosti uključenja osoba s invaliditetom u nogomet i društvo i brisanje granica kada se radi o uključivanju svih društvenih skupina u doživljaje koje nogomet donosi”, priopćili su iz Dinama.


Komentari