Dinamo podigao zid, ali kvaliteta je presudila: Cityjev desant previše za Livakovića

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

U drugoj utakmici grupne faze Lige prvaka Dinamo je izgubio na Etihadu od Manchester Cityja rezultatom 2:0. Bila je to teška utakmica protiv najskuplje momčadi na svijetu i Dinamo po mnogima može biti i zadovoljan rezultatom.

Znajući da će teško do pogodaka protiv zadnje linije Otamendija i Fernandinha, Nenad Bjelica odlučio se za obrambeni pristup kako bi možda osigurao bar jedan bod u najtežoj od šest utakmica grupne faze.

Takva taktika dugo se činila i ispravnom. Manchester City u utakmicu je ušao bez motora napada Kevina de Bruynea, ali ipak su stvarali velik broj prilika. Pravovremene reakcije Dinamove obrane, koja je kao protiv Atalante bila sastavljena od tri stopera, kao i nekoliko promašenih zicera Cityjevih napadača bilo je dovoljno da ekipe na poluvrijeme otiđu bez golova.

U drugo poluvrijeme Modri su ušli življe, ali engleska momčad ubrza je pokazala kvalitetu i nastavila nizati prilike. Karlo Livaković odlično je branio gol Dinama, ali je konačno popustio u 66. minuti kada je engleski reprezentativac Raheem Sterling uz asistenciju Riyada mahreza načeo mrežu zagrebačke momčadi.

Dinamo je pred kraj utakmice postao aktivniji u napadu te pokušao stvoriti prilike, ali obrana Cityja vješto je reagirala na prvi pravi izazov te večeri. Pobjedu engleskog prvaka zapečatio je u posljednjim minutama Phil Foden brzom akcijom iz kontre.

Mnogima je sporna bila situacija u 19. minuti kada je bek Cityja Cancelo opasnim potezom nogom zahvatio glavu Danija Olma. Mlada zvijezda Dinama iz dvoboja je izašla krvave glave i do kraja utakmice nosio je povez, a sudac Gozubuyuk pokazao je Portugalcu žuti karton. Mnogi misle da bi neki stroži suci u toj situaciji posegnuli i za crvenim kartonom, a budući da je utakmica bila u jako ranoj fazi, to je itekako moglo utjecati na daljnji razvoj utakmice i rezultat.

Sve u svemu, Dinamo može biti donekle zadovoljan rezultatom jer je i remi, a kamoli pobjeda, bio vrlo nedostižan u ovoj utakmici, a rezultat je mogao biti i puno gori uz sve Cityjeve šanse.

Engleski prvak svojom je igrom, posebice dodavanjem u šesnaestercu, pokazao Dinamu što znači igrati protiv uistinu jedne od najboljih momčadi svijeta, ali im je dao i nadu da u uzvratu na Maksimiru mogu očekivati neke bodove. To će biti posljednja utakmica grupne faze i Manchester City vjerojatno će dotad osigurati prvo mjesto u skupini, a Dinamo bi se mogao boriti za drugo mjesto i prezimljavanje u najelitnijem rangu klupskog nogometa.

U drugoj utakmici skupine C između Šahtara i Atalante skoro je došlo do remija, koji bi bio idealan za Dinamo, no pogodak Solomona u posljednjoj minuti donio je Šahtaru pobjedu konačnim rezultatom 1:2. Dinamo je tako trenutno drugi u skupini s istim brojem bodova kao ukrajinska momčad, ali i puno boljom gol-razlikom.

Dinamo će treću utakmicu grupne faze Lige prvaka igrati 22. listopada protiv Šahtara u gostima.


Komentari