Dinamo opet obara rekorde! Završen najveći transfer ovoga ljeta u Hrvatskoj: Mladi veznjak ide u Rusiju

Matija Habljak/PIXSELL

Zagrebački i moskovski Dinamo dogovorili su sve detalje transfera Nikole More koji odlazi put Rusije, pišu Sportske novosti.

Već nekoliko dana transfer je bio izvjestan, ali postojale su još neke nesuglasice, primjerice kako rasporediti tih cca 10 milijuna eura koje je moskovski klub odlučio izdvojiti za transfer Nikole More.

Moro je jučer na večernjem treningu samo trčkarao, nije radio s ostalima što je bila potvrda da je dogovor blizu i da ga čuvaju od moguće ozljede. A u petak ujutro na kraju su se klubovi našli, kažu neslužbene informacije da je fiksni iznos 8,5 milijuna eura, a da tome treba pridodati plus 20 posto idućeg transfera.

Vjerojatno i još neke bonuse pa na kraju transfer može i prijeći tih 10 milijuna. No, prave, službene svote ionako je teško saznati. U svakom slučaju, u okolnostima u kojima se nogomet i tržište nalaze zadnjih mjeseci, ako su te brojke točne, posao se može smatrati dobrim.

Jest da je prije godinu-dvije cijena za Moru bila viša, da je bilo i viših ponuda, no u ovom trenutku teško je bilo što prigovoriti tom transferu. Isto tako, neslužbeno, Moro će u Moskvi zarađivati oko 1,2 milijuna eura godišnje.


Nikola Moro treba proći liječnički pregled, a klubovi potpisati sve papire. No, to bi sve uistinu trebale biti samo formalnosti. Izvjesno je da će za Dinamo debitirati u subotu 15. kolovoza protiv Rotora iz Volgograda. Zanimljivo, puste li Rusi publiku na stadion kao što je najavljeno, bit će to prva utakmica s gledateljima na novoj, modernoj i raskošnoj VTB Areni u Moskvi.

Vezanjak iz Solina transferom u Moskvu donosi Dinamu 10 milijuna eura?

Komentari

loading...