Dinamo je blizu europske elite: Evo protiv koga moramo navijati za ulazak u Ligu prvaka

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Iako se još ne zna kako će se igrati kvalifikacije za Ligu prvaka i Europsku ligu sljedeće sezone zbog manjka termina, s obzirom na kasni završetak ove sezone, Hrvatska bi u kvalifikacijama za Ligu prvaka trebala imati dva predstavnika, pišu Sportske novosti.

Bude li prvak Dinamo, a vrlo vjerojatno hoće, s koeficijentom 33.500 bit će sigurno među deset nositelja u 2. pretkolu, u kojem bi otvorio europski put, a isto tako i među šest nositelja u trećem kvalifikacijskom kolu.

Što se tiče četvrtog pretkola, play-off runde, tu će biti gusto. Na Putu prvaka u LP igraju se samo četiri utakmice, a od Dinama već sada bolji koeficijent imaju Celtic (34.000), koji kreće već u 1. kvalifikacijskom kolu, te Ajax (69.500), koji čeka u play-offu.

Prvenstva u Škotskoj i Nizozemskoj su već okončana, a zagrebačka momčad pratit će pozorno natjecanja koja bi se trebala nastaviti u nekim drugim državama.

Od Dinama će, već je sada jasno, veći koeficijent imati i Olympiacos, koji u Grčkoj (nastavak se očekuje 6. lipnja) ima 14 bodova viška u odnosu na PAOK. Jedno mjesto je realno otvoreno, a ispred Dinama se po koeficijentu mogu probiti klubovi iz još četiri države u kojima će se prvenstvo nastaviti – Austrije, Švicarske, Danske i Češke.


No da se ta natjecanja završe s aktualnim redoslijedom na ljestvici, Dinamo bi bio nositelj i u posljednjem kvalifikacijskom kolu LP. Modri moraju navijati da prvaci ne budu RB Salzburg (tri boda manje od LASK-a), Basel (pet bodova manje od St. Gallena i Young Boysa), FC Kopenhagen (12 bodova manje od Midtjyllanda) i Viktoria Plzen (osam bodova manje od Slavije Prag). Dakle, Danska i Češka ne bi trebala biti problem, nešto opasnija je Švicarska, a najopasnija Austrija.

Komentari

loading...
-->