Dinamo ćemo u Europi možda gledati besplatno: Evo o čemu to ovisi

Pixabay

Nakon jučerašnje pobjede nad mađarskim Ferencvarosom, zagrebački Dinamo plasirao se u doigravanje za Ligu Prvaka. Sa završetkom prva tri pretkola, službeno se kreću izvoditi himne Lige prvaka i Europske lige prilikom izlaženja na travnjak, a vraćaju se i službene grafike, emblemi i logotipi.

Ono što najviše zanima navijače, pogotovo kada je riječ o gostovanjima, je na kojim kanalima mogu gledati prijenose utakmica. A što se Dinamo dalje plasira, to će biti lakše besplatno gledati prijenose.

Za prva tri pretkola, kao i za Europsku ligu, eksluzivna prava na prijenose imala je Arenasport TV, no to se od doigravanja mijenja.

Prema trenutnom ugovoru koji je UEFA potpisala s TV kućama se u razdoblju od 2018. do 2021. Ligu prvaka može gledati na Planetsport TV, a prava na Europsku ligu ima Arenasport.

Iznimka je, međutim, HRT koji za prijenos Lige prvaka srijedom ima prvenstvo izbora. Jasno je da će iduće srijede to biti dvoboj Dinama i Rosenborga. Kvalificiraju li se Modri u grupnu fazu, za očekivati je da ćemo barem tri puta moći gledati Dinamo besplatno na HRT-u. Za ostale susrete trebat će nam Planetsport.

Ako momčad Nenada Bjelice ne izbori plasman u grupnu fazu Lige prvaka, Dinamove utakmice u grupnoj fazi Europske lige prenosit će Arenasport TV, kao i prošle godine.


Komentari