BENFICA – DINAMO 3:0! Dinamo u produžecima ispao iz Europa lige

Foto: Carlos Rodrigues/Getty Images

Dinamo je završio svoj europski put. Modri su u Lisabon stigli s vodstvom 1:0 kojega su u prvome poluvremenu dobro branili, no golom Jonasa i dvama gola u produžecima, Benfica je osigurala prolazak u osam najboljih momčadi u Europa ligi.

Utakmicu su obilježili crveni karton Stojanovića, nedosuđeni penal Petkovića i čisti zicer Gojaka.

U 22. minuti Modri su mogli povesti kada se Oršić probio po lijevoj strani i ubacio loptu u kazneni prostor. Tamo je bio Petković koji je pokušao doći do lopte, ali ga je s leđa srušio Gabriel. Činilo se kao da će biti čisti penal za Dinamo, ali njemački sudac Ayetkin sudio je kontrafaul i dao loptu Benfici.

Kasnije, Petar Stojanović dobio je crveni karton. Prvo je napravio prekršaj, onda je tri put prigovarao, a njemački sudac to nije htio tolerirati i odlučio ga je isključiti te je Dinamo od tog trenutka igrao utakmicu s igračem manje.

Dinamo je imao odličnu priliku u 96. minuti kada je Olmo sjajno dodao Oršiću koji je išao dodati Gojaku, a on je promašio čisti pogodak s par metara od gola.

Dominik Livaković u prvome je poluvremenu uspio obraniti sve pokušaje Portugalaca. Najznačajnija obrana bila je u 43. minuti kada se otvorio prostor za Rafu koji je gađao s ruba kaznenog prostora, ali Dinamov vratar odbio je loptu.

No, u 71. minuti Jonas je zabio za Benficu s ruba kaznenog prostora. Lopta je prešla preko kopačke i putanju lopte nije niti Livaković uspio zaustaviti.


Komentari