ČEŠKI TRENER: ‘Na Maksimiru će biti teže nego u Beogradu, ipak je Dinamo kvalitetniji i bolji protivnik’

Foto: Instagram/FC Viktoria Plzen

Dinamo je spreman za uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Europa lige koju igra protiv Viktorije Plzen.

“Neće biti laka utakmica, imamo takva iskustva ranije. No, vjerujem da možemo opet pobijediti ili izvući povoljan rezultat za plasman dalje. Atmosfera na Maksimiru? Informirani smo i znamo da će biti rasprodan stadion. Veselimo se sjajnoj atmosferi”, naglašava Milan Havel koji je jučer dobio sina, što mu može biti samo dodatna motivacija uoči utakmice.

“Presretan sam zbog toga, to je nešto posebno. Međutim, koncentriran sam na nogomet, na našu igru i kako stići do rezultata koji nam garantira osminu finala. Iskusni smo kao momčad i imamo potencijal nastaviti dalje u ovom natjecanju, iako nas čeka jako dobra ekipa Dinama”, rekao je češki nogometaš.

Trener Plzena, Pavel Vrba, zna kako je ovo teška utakmica.

“U prvoj utakmici smo pokazali karakter i preokrenuli rezultat. Naravno, pozitivno je pobjeđivati i imamo dobru atmosferu u ekipi uoči ovako važne utakmice s Dinamom. Naravno, analiziramo sve moguće situacije, ali znamo da će Dinamo vjerojatno rotirati jer imaju igrače za to, pa je itekako moguće da zaigraju neki igrači koji nisu nastupili u Češkoj i moguća su iznenađenja”, poručuje Vrba.

Strateg Plzena vrlo poštuje Dinamo.

“Da, to je ekipa poput Slavije kod nas. Izrazito poštujem Dinamo koji je odlična momčad. Ipak, mi razmišljamo o sebi i vjerujemo u sebe. Rezultat ne bih prognozirao, već ćemo vidjeti kako će se situacija odvijati na utakmici”.

Viktorija je lani u isto ovo vrijeme igrala protiv Partizana i eliminirala ga. U Beogradu je bilo 1:1, a u uzvratu su Česi slavili s 2:0. Vrba vjeruje da će biti teže njegovoj momčadi nego u Beogradu.

“Poštujem Partizan, ali mislim da je Dinamo ipak kvalitetniji i bolji protivnik. Bit će to sigurno teža utakmica nego prošlogodišnja u Beogradu”, zaključio je.


Komentari