Bruno Petković potpisao novi ugovor za Dinamo: Zahvalio se Mamiću

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Hrvatski reprezentativac Bruno Petković potpisao je novi ugovor s GNK Dinamom. Napadač je stavio potpis na ugovor koji ga veže uz „modre“ do 2024. godine.

“Iznimno sam sretan i ponosan što je Dinamo prepoznao moj rad, trud i odricanje te mi je ponuđen novi ugovor koji sam sa zadovoljstvom prihvatio. Malo je onih koji bi mi pružili priliku i takvu podršku prije godinu dana. Dinamo i Zdravko Mamić stali su iza mene i nadam se kako je novi ugovor dokaz da sam im vratio povjerenje. Isto tako, ovim putem se zahvaljujem svom agentu Ivanu Cvjetkoviću koji nosi velike zasluge za ovo što mi se događa u Dinamu. Ovaj potpis je motiv više za mene da nastavim stazama uspjeha kluba i dati ću sve od sebe da ponovimo lanjsku europsku sezonu ali u Ligi prvaka”, rekao je Bruno Petković po potpisu novog ugovora s maksimirskim klubom.

Petković je u Dinamo došao još 2007. godine, kada je imao samo 13 godina, kao član Dinamove nogometne škole. Nakon toga igrao je za NK Zagreb, HAŠK i Hrvatski Dragovoljac, a onda je otišao u Italiju, gdje je igrao za Cataniju, Trapani i Bolognu.

U kolovozu 2018. godine vratio se na Maksimir u sklopu posudbe s mogućnosti otkupa ugovora, što je Dinamo i učinio. Čini se da nisu požalili odluku jer će novim ugovorom Bruno ostati u redovima Modrih do lipnja 2024. godine.

U ožujku je Bruno dobio i prvi poziv u hrvatsku A reprezentaciju i debitirao u kvalifikacijama za Euro protiv Azerbajdžana. U lipnju je u prijateljskoj utakmici protiv Tunisa zabio i svoj prvi reprezentativni pogodak.

“On je odličan dečko, imao je sjajno proljeće u Dinamu, to ga je i dovelo do reprezentacije. Nije mu se bilo lako nositi sa svim napisima o njemu. Zbog toga su mu se i dogodile neke pogreške, bio je odstranjen iz momčadi za derbi s Hajdukom, ali izvukao je pouke i to je najvažnije”, rekao je o Petkoviću trener Dinama Nenad Bjelica.


Komentari