BRAVO DEČKI! Bjelica na mukama: Dinamo u velikom derbiju svladao Osijek, bilo je i crvenih kartona!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Veliki derbi bio je večeras na Maksimiru. Od 17.30 igrala se utakmica prve HNL između Dinama i Osijeka. Plavi su svladali Osječane rezultatom 1:0.

Prvi put su zaprijetili gosti u 10. minuti nakon ubačaja Petra Bočkaja, a Osječani su zaradili i korner. Strijelac prvog gola za Dinamo bio je Mislav Oršić u 15. minuti kada se dogodio veliki kiks Igora Silve. Htio je smiriti loptu na 15 metara, ali mu se Oršić prikrao s leđa, uzeo loptu i zabio.

Nova prilika za Dinamo bila je u 21. minuti kada je Bruno Petković stvorio prostor na lijevoj strani i ubacio u šesnaesterac prema Oršiću koji je zapucao, no lopta je otišla malo iznad prečke.

Pokušao je Luka Ivanušec u 32. minuti povećati prednost Dinama, ali uspio mu je obraniti Ivušić.

Osijek je u 44. minuti dobio priliku zaprijetiti preko Bočkaja, ali on je to predaleko ubacio. Dinamov golman Dominik Livaković je bez problema pokupio loptu.

U 45. minuti imao je Osijek pravu priliku koju je opet spasio Livaković. Dva kornera zaredom imali su Osječani, ali nisu iskoristili nijedan.

U 53. minuti Dinamov Bartol Franjić srušio je Kleinheislera u šesnaestercu. Sudac Bebek prvo je pokazao na bijelu točku, no iz VAR sobe javili su mu kako je u začetku akcije nogometaš Osijeka bio u zaleđu tako da nije bilo ništa od penala.

U 59. minuti Ivanušec je lijepo dodao Ademiju u šesnaestercu koji je zapucao prema golu, ali je suđeno zaleđe.

U 62. minuti majstorskom obranom Dinamo je spasio Dominik Livaković.  Odlično je ubacio Bočkaj, a glavom je pucao Lončar. Livaković je pokazao zašto mu je mjesto među Vatrenima.

Od 77. minute Plavi su igrali s igračem manje jer je Ristovski dobio drugi žuti karton tj. crveni, nakon što je srušio Miereza.

Crveni karton u 88. minuti dobio pomoćni trener Osijeka Damir Krznar nakon prigovora. Igralo se i sedam minuta produžetaka.

Bebek je išao gledati VAR snimku nakon što je Theophile igrao rukom u šesnaestercu, ali je rekao kako mu je ruka uz tijelo i odlučio da Osijek ima prethodno dosuđeni slobodni udarac, a ne penal.

Ovo su bili početni sastavi:

Dinamo

Livaković – Ristovski, Lauritsen, Theophile-Catherine, Gvardiol – Franjić, Ademi  – Ivanušec, Majer, Oršić – Petković

Osijek

Ivušić – Silva, Škorić , Lončar, Miloš – Vuković, Brlek – Bočkaj, Kleinheisler, Bohar – Mierez


Komentari