BJELICA UŽIVO GLEDAO SLJEDEĆEG PROTIVNIKA DINAMA: ‘Najjača momčad s kojom ćemo igrati u ovoj sezoni’

Foto: Screenshot/Twitter

Benfica je sinoć, u 23. kolu portugalskog prvenstva, pobijedila Chaves 4:0. Upravo Benfica je Dinamov sljedeći protivnik u osmini finala Europske lige, a Nenad Bjelica odlučio je uživo pogledati ovu momčad na jučerašnjoj utakmici.

“Sjajna momčad, definitivno najjača s kojom ćemo igrati u ovoj sezoni. Benfica je puno bolja i od Young Boysa, ima vrhunsku individualnu kvalitetu. Igraju jako brzo i vrlo su nezgodni ako im se da prostora. Joao Felix, Pizzi i Seferović su bili fantastični, ali i ostali su odigrali odlično. Vrhunska momčad kojom će se moći parirati samo maksimalnom koncentracijom u obje utakmice”, rekao je kratko Dinamov trener po završetku utakmice.

Iako slabašni Chaves sigurno nije pokazao realnu snage Benficine ekipe, koja nije igrala u najjačem sastavu, drugoplasirana momčad prvenstva odigrala je fantastičnu utakmicu.

Već na poluvremenu bilo je 3:0, a briljirao je mladi Joao Felix koji je sudjelovao kod sva tri gola. Za prvi je asistirao uz pomoć zbunjenih Chavesovih braniča, drugi je zabio sam, a kod trećeg je prekrasnim proigravanjem započeo akciju koju je Seferović završio golom. To mu je bio 11. gol u zadnjih osam utakmica.

Gosti su u prvom poluvremenu doslovno triput prešli centar, a Benfica je imala 70 posto posjeda lopte. U nastavku je momčad Bruna Lagea malo popustila. Dominirala je, ali joj je pala realizacija pa je konačnih 4:0 Jonas postavio tek u 90. minuti.

Benfica je imala 23 udarca na gol od čega 11 u okvir, a ovo joj je bila osma uzastopna pobjeda u prvenstvu, a sve te utakmice dobili su s nevjerojatnom gol-razlikom 36-8.

Prvu utakmicu Dinamo i Benfica igraju na Maksimiru 7. ožujka.


Komentari