BJELICA UOČI POVIJESNE UTAKMICE: ‘Zahvaljujem Niki Kovaču, pomogao mi je s nekim informacijama’

Foto: Screenshot/Twitter

Dinamo sutra od 18:55 igra prvu utakmicu osmine finala Europa lige na Maksimiru protiv Benfice.

Trener Dinama ističe da je Benfica vrhunska momčad.

“Sigurno će nam Benfica napraviti poteškoće jer je Benfica vrhunska momčad. Trener Benfice, kao i ja, koristi sve igrače, daje svima povjerenje. Poznajemo sve njihove igrače i bit ćemo dobro pripremljeni za njih.”

Na pitanje hoće li se Dinamo braniti na Maksimiru, Bjelica je odgovorio:

“Neće, idemo napadački. Benfica je veliki favorit, ali i naše šanse su jako velike za prolazak. Vjerujemo u sebe. Vjerujem da možemo s talentom i upornošću pobijediti protivnika kao što je Benfica. Ja sam apsolutno na zemlji. Dečki su jako fokusirani na rad i to je jedino ono što ih zanima. Ne opterećujem ih previše s protivnikom. Ako ispunimo ono što smo pričali, onda su nam šanse velike. Vjerujemo da ćemo zadržati koncentraciju svih 90 minuta. Protiv Plzena na Maksimiru smo odlično odigrati, nadam se da ćemo to ponoviti protiv Benfice.”

Bjelica je nakon ždrijeba izjavio da će kontaktirati Niku Kovača kako bi mu otkrio neke informacije o Benfici koja je igrala protiv Bayerna u grupnoj fazi Lige prvaka.

“Prije svega bih mu se htio zahvaliti na pomoći i zaželjeti sreću sljedeći tjedan u Ligi prvaka. Neću vam reći o čemu smo pričali, pomogao mi je s nekim informacijama. Iako je to bila neka druga Benfica, kada je igrao Bayern protiv nje. Ali neke su mi informacije jako dobro došle”, zaključio je Bjelica.

Bruno Petković kaže kako im je ova utakmica još jedna nagrada.

“Mi u svlačionici još nismo niti svjesni što smo postigli”, rekao je Dinamov igrač dodavši:

“Ovakve utakmice su zadovoljstvo, nisam previše niti napet ili nervozan.”

Petković je dodao kako još nisu previše analizirali igru portugalskog sastava.

“Još nismo odradili pravu analizu, ušli u detalje o protivniku. Međutim, cijela momčad je svjesna protiv kakvog protivnika igramo, ali osnovne stvari znamo.”

Naglasio je kako ne razmišlja previše o kvaliteti suparnika.

“Teško mi je govoriti o njihovim kvalitetama. Fokusiran sam na našu igru jer ćemo kroz našu igru tražiti naše prednosti.”

Petković je nosio dresove čak sedam talijanskih klubova. Igrao je za Cataniju, Varese, Reggianu, Virtus Entellu, Trapani, Bolognu i Veronu. Ukupno je u Seriji A odigrao 42 utakmice, no nije uspio zabiti nijedan gol.

“Prije godinu dana sam se grčevito borio za ostanak u Serie A u Veroni i ovakva situacija nije nešto što sam imao u planovima. Napravio sam veliki korak naprijed što se tiče pojedinačnih i momčadskih uspjeha. Presretan sam što moja karijere ide u tom smjeru, a na meni je da nastavim u tom smjeru.”

Dinamo igra jednu od najboljih sezona u povijesti. Petković je priznao da u svlačionici ne razmišljaju o finalu.

“Iskreno, svatko tko kaže da gleda etapu po etapu – laže. Svi mi, kad se penjemo na planinu, gledamo prema vrhu. Imamo odličan stručni stožer na čelu s našim trenerom koji nam ne da da poletimo. Trenutno smo u fazi da smo autsajderi protiv bilo koga. O samom finalu ne razmišljamo. Još uvijek”, kazao je Petković.

Poruku navijačima Petković je dao u svom stilu.

“Koliko imam prijatelja i poznanika u posljednje vrijeme, mislim da sam riješio ulaznice za pola stadiona. Šalu na stranu, stvarno se veselimo što imamo rasprodan stadion i publiku koja će nam biti veliki vjetar u leđa. Ova momčad sutra ne može dati manje od 100 posto, a ostalo ćemo vidjeti”, rekao je uz smijeh Bruno Petković.

Nakon što se ozlijedio Ante Rebić, Dinamov igrač bi mogao ući u reprezentaciju kao zamjena. Za utakmice protiv Azerbajdžana i Mađarske je dobio pretpoziv, no nakon što je otpao Rebić mogao bi uskočiti na njegovo mjesto.

“Nastavit ću se truditi kao i do sada, igrat ću za momčad, a odluku će donijeti izbornik Dalić,” kazao je.


Komentari