BJELICA UOČI POLUFINALA KUPA HRVATSKE: ‘Profesionalac sam, pobijedit ću emocije’

Foto: Screenshot/Twitter

Dinamo je u petak, pobjedom protiv Slaven Belupa u Koprivnici, potvrdio naslov prvaka Hrvatske.

Jubilarnoj 20. tituli prvaka, Zagrepčani će htjeti dodati i trofej Kupa Hrvatske.

Trener Modrih Nenad Bjelica na konferenciji za medije najavio je derbi protiv Osijeka u polufinalu kupa.

“Radujemo se polufinalu Kupa i novoj utakmici u kojoj želimo pokazati da smo bolji od protivnika. Radi se o renomiranom suparniku, klubu moje mladosti. Nadamo se pobjedi i prolasku u finale. Imamo na raspolaganju veliki broj igrača. Svi su motivirani i spremni za utakmicu”, započeo je svoje izlaganje Bjelica pa otkrio da se njegova momčad nije odmarala za Uskrs:

“Nisam primijetio neku razočaranost kod igrača. Tek navečer smo imali trening, a igrači su imali cijelo jutro i popodne za doručak i ručak s obiteljima. Odradili smo trening s puno zabave, mi smo profesionalci i cilj nam je ući u finale Kupa, a poslije utakmice igrači će dobiti dva i pol dana slobodno.”

Bjelica je otkrio zašto u posljednjim utakmicama nema nikakvog oblika umora kod njegovih igrača.

“Pokazali smo u zadnjim utakmicama da nema ni psihičkog ni fizičkog umora. Razlog su rotacije koje smo radili cijelu godinu. Dani Olmo i Amer Gojak su najopterećeniji s utakmicama, a ni oni nisu odigrali više od dvije i pol tisuće minuta. Odigrali su oko 35,36 utakmica. Protiv Osijeka na raspolaganju imamo 25 igrača”, obrazložio je trener Dinama.

Za utakmicu s Osijekom na raspolaganju neće imati Marija Gavranovića i Marina Leovca, a susret protiv slavonske momčadi bit će poseban po tome što je to klub iz njegove mladosti.

“Emocije postoje, to je klub za kojeg sam oduvijek htio zaigrati, a to mi se i ostvarilo, ali ja sam profesionalac. Pobijedit ću emocije”, kazao je Bjelica.

Iako je Osijek nedavno preuzeo Dino Skender, trener Modrih nije propustio spomenuti njegovog prethodnika kojeg smatra najzaslužnijim za stvaranje momčadi kluba s Drave.

“Zoran Zekić je u tri godine ostvario ogroman pečat. Došlo je tamo do zasićenja i zamora materijala, ali Zekiću nitko ne može oduzeti ono što je napravio. Skender je mlad trener, pokazao je dosta talenta u ovom poslu i to je pokazao u ove 3-4 utakmice koliko je bio na klupi.

Ne gledam previše na protivnika, ali u ovom slučaju moramo malo više pozornosti obratiti upravo tog segmentu jer imaju novog trenera.”

Bjelica je komentirao i maksimirsku publiku koja je tijekom europskih okršaja stadion punila do kraja, ali nije davala podršku klubu u domaćim susretima.

“Navijači sami trebaju odlučiti vrijedili li doći pogledati Dinamo koji je ove godine ostvario stvarno lijepe rezultate. Da sam navijač Dinama sigurno bih došao pogledati utakmicu.”

Trener Dinama secirao je momčad Osijeka te izdvojio jednog igrača koji mu je zapao za oko.

“Laszlo Kleinheisler je igrač koji ima veliki potencijal. Opasan je i Mirko Marić, ima Osijek dosta talentiranih igrača koji su velika nepoznanica za nas, ali mi ćemo ih analizirati. Boban i Ejupi su također u hrvatskom nogometu pokazali puno”, kazao je Bjelica pa dodao:

“Petar Bočkaj je također odličan igrač. Ima jako lijepu lijevu nogu, a mi smo spremni za svakog njihovog igrača”, zaključio je trener Dinama.


Komentari