BJELICA NAKON POBJEDE: ‘O čemu mi pričamo…’

Foto: Screenshot/Twitter

U derbiju 24. kola Prve HNL vodeći Dinamo je u Maksimiru svladao drugoplasiranu Rijeku sa 3:1 (1:1) i tako povećao svoju prednost na 17 bodova.

U Maksimiru je povela Rijeka preko Puljića (6′), no tu prednost nije uspjela zadržati do odlaska na odmor jer je Gavranović (42′) iz velike gužve uspio proslijediti loptu u mrežu za 1:1.

Nastavak je donio dominaciju Dinama koju su okrunili Perić (56′) glavom i Moro (69′) nogom.

“Krenuli smo labavo i bili smo malo labaviji kod prvog gola. Imali smo posjed i loptu, ali bili smo labaviji. Nakon tih par faulova, dobili su kartone i to nas je malo probudilo”, komentirao je tako Moro primljeni pogodak protiv Rijeke.

Rijeka je skupila čak pet žutih kartona protiv Dinama i igrala je podosta grub nogomet. Evo kako je Moro to pojasnio.

“Bili su napaljeni na nas, sve dok im sudac nije podijelio par kartona pa su se malo smirili. Isto tako mi nismo bili dovoljno agresivni. To je sve nogomet i to je sve u redu.”

Moro je taj koji će sada morati mijenjati Ademija i Šunjića, je li spreman?

“Ovaj gol i asistencija mi je podigao samopouzdanje malo više uoči utakmice s Benficom, a čeka nas stvarno jedna velika utakmica u kojoj moramo bacit se na glavu i treba nam stvarno najbolje izdanje.”

“Veliki stadion i gadna atmosfera, oni su tamo fanatici i svi znamo što nas čeka”, zaključio je Moro.

“Malo smo lošije ušli u utakmicu i jedino što mogu prigovoriti svojim igračima je tih prvih 15 minuta kad smo primili gol. No, sve drugo je bilo odlično, a do poluvremena smo imali još nekoliko šansi i dobro je da smo izjednačili prije odmora”, rekao je Bjelica nakon utakmice.

Kaže da ovo nije bila rezervna momčad Dinama.

“Sve igrače koje imamo koristimo i u HNL-u i u Europi. O čemu mi pričamo… Zagorac nas je uveo u Europu, Moharrami je igrao protiv Viktorije, Rrahmani je igrao u skupini, tako da svi mogu igrati kad god zatreba. Mi smo danas u sastavu imali tri mlada hrvatska reprezentativca, tako da je ovo bila sjajna momčad”, rekao je Bjelica.

Dinamo je već rješio prvenstvo jer ima 17 bodova prednosti.

“Da, prednost je ogromna. I zbog bodova i zbog načina na koji igramo. Mi smo skoro pred ciljem i to nam daje mirnoću za europske utakmice. Ali, kad bude i matematički gotovo, a bit će, ja ću od svojih igrača tražiti maksimalnu ozbiljnost u prvenstvenim utakmicama”, zaključio je Bjelica.


Komentari