Bjelica nakon ‘kočijaškog’ rječnika: ‘Ispričavam se sucu, javnosti, navijačima, gledateljima…’

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Nenad Bjelica ispao je najveći negativac utakmice u Osijeku. Razlog je njegov verbalni napad na suca Marija Zebeca, neodogovaranje na novinarska pitanja, ponašanje je koje je naišlo na osudu javnosti, prenose Sportske novosti.

Bjelica, koji je oduvijek u najvećem dijelu javnosti percipiran kao pozitivac, čovjek koji je promijenio imidž Dinama, sjajan komunikator, nagrađen za suradnju s medijima, sve u svemu korektan tip, zabio je u Gradskom vrtu opasan autogol.

Dan kasnije, kad se prašina malo slegla, kad je i Bjelica prespavao i vidio što je napravio, shvatio je koliko je pogriješio. I nije bježao od toga.

Ispričavam se sucu Mariju Zebecu zbog svoga ponašanja. Ne samo njemu već i čitavoj javnosti, svim gledateljima, navijačima… Nisam smio tako reagirati, doista nisam, niti je to moj način ponašanja. Također, ispričavam se i medijima, osječkim novinarima što nisam želio odogovarati na pitanja nakon utakmice. Imam s njima odličan odnos oduvijek, nisam se trebao tako ponijeti, nije bilo lijepo od mene. Stvarno, još se jednom svima ispričavam, neće se ponoviti”, rekao je Bjelica.

Ali, zašto je tako reagirao, a povoda na travnjaku za takvo što nije bilo? Je li njegovu ljutnju, zapravo, izazvalo štogod drugo?


“Znate koliko sam utakmica dosad vodio u HNL-u, nijednom nisam isključen niti sam sam reagirao na ovakav način. Ispričao sam se sad Zebecu, kao i prošli tjedan Belu, nemam s tim problema. Ono što se dogodi na terenu, za mene i ostaje na terenu, a suđenje doista ne komentiram, nećete čuti da komentiram sudačke odluke, pri tome i ostajem. O VAR-u sam rekao svoje mišljenje, a pojedinačne sudačke odluke nisam i neću komentirati. Ali, priznajem, nešto drugo izazvalo je moju reakciju.

Nije skrivao, Bjelica je javno rekao što ga muči. “Frustriran sam što energija, moja i moje momčadi nije ista kakva je bila jesenas. Jednostavno nije ista. I to me tišti, pa sam onda to ispoljio na ovakav, neprihvatljiv način”, zaključio je trener Modrih.

Komentari

loading...