BJELICA JASAN I NEDVOSMISLEN! ‘Hoću tog igrača bez obzira na situaciju s Olmom, želim savršen vezni red!’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nogometaši Dinama do kraja tjedna borave u Moravskim Toplicama u Sloveniji gdje se pripremaju za novu sezonu. Večeras će s početkom u 18.30 sati igrati pripremnu utakmicu protiv momčadi Austria Klagenfurt gdje će trener Nenad Bjelica moći vidjeti u kakvom je natjecateljskom stanju njegov kolektiv. Još ima vremena do početka sezone, noge su teške od priprema i napornih treninga, ali ovime će se pokušati vidjeti tko je u kakvoj formi.

Jedino ime na popisu igrača koji su ovog ljeta pristigli u Maksimir je povratnik na mjesto desnog braniča, Portugalac Ivo Pinto. Što se odlazaka tiče, Španjolac Dani Olmo je na odmoru nakon osvojene titule prvaka Europe s reprezentacijom do 21 godine. Svakog dana pojavljuju se nove vijesti i glasine oko njegove budućnosti, a dio pažnje usmjeren je i na dolazak hrvatskog mladog reprezentativca Luke Ivanušeca iz Lokomotive.

Odnosi Dinama s Lokosima očito više nisu jednaki onima iz vremena vladavine Zdravka Mamića. Direktor kluba s Kajzerice Božidar Šikić izvijestio je da je stigla ponuda grčkog PAOK-a za Ivanušeca, a on je velika želja Nenada Bjelice.

Lokomotiva je navodno prošle zime odbila ponudu od 6,5 milijuna eura iz Championshipa za Ivanušca, računajući da će za njega dobiti više ovog ljeta. Koliko Lokomotiva traži, nije poznato, ali Nenad Bjelica ne želi odustati od njega, čak i ako Dani Olmo u nekom ludom raspletu ostane.

“Ne, mi Ivanušeca želimo bez obzira na Olma. A ako on ostane imat ćemo fantastičan vezni red”, komentirao je Bjelica.

Ivanušec je prošle sezone za Lokomotivu odigrao 34 utakmice te upisao šest golova i pet asistencija. Ima i dva nastupa za Hrvatsku. U siječnju 2017. bio je dio reprezentacije HNL-a koja je bila na turneji u Kini. Kinezima je zabio gol te je postao najmlađi strijelac u povijesti reprezentacije.


Komentari