Bjelica i igrači optimistični i nakon poraza: ‘Nemam što prigovoriti dečkima, borili su se kao lavovi’

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Unatoč porazu 0-2 od favoriziranog Manchester Cityja u 2. kolu skupine C Lige prvaka, trener Dinama Nenad Bjelica istaknuo je da su se njegovi igrači borili kao lavovi i da su držali utakmicu otvorenom do 95. minute

“Čestitam Manchester Cityju na zasluženoj pobjedi, ali ponosan sam što smo držali utakmicu otvorenom do 95. minute. Možda smo prvih 20 minuta bili impresionirani, napravili smo neke greške koje nismo trebali i tako smo im nepotrebno dali neke šanse. U drugom poluvremenu bili smo stabilni u sistemu 5-4-1, dobro smo se branili i trenutku kad smo najbolje stajali primili smo gol”, rekao je strateg Dinama.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

“Teško se nositi s kvalitetom koju oni imaju, to je teško i ekipama koje su puno bolje od Dinama. Vidjeli ste kako je teško napraviti bilo kakav pritisak na njihovu obranu i vezne igrače. Imali smo neke situacije koje su obećavale, možda bi nam pomogao neki prekršaj u opasnoj zoni ili korner. Možda smo u nekim trenucima mogli bolje odigrati, ali nemam što prigovoriti svojim dečkima, borili su se kao lavovi”, dodao je Bjelica.

Nenad Bjelica u 75. minuti, pri rezultatu 1:0, pokušao je aktivirati napad Dinama i umjesto braniča Theophilea ubacuje napadača Gavranovića.

“Ne bih si oprostio da 15 minuta prije kraja nisam pokušao sve riskirati”, rekao je hrabri Bjelica.

Modri su na Etihadu igrali pred 40 tisuća gledatelja, a u Manchester je stiglo i oko 1500 navijača Dinama.

“Navijači su bili sjajni i nadam se da će nas tako bodriti i na sljedećim utakmicama, a mi ćemo im to vratiti na terenu”, pohvalio je trener Bjelica navijače.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Trener je komentirao i drugu utakmicu skupine C, u kojoj je Šahtar u gostima svladao Atalantu 2:1.

“To može biti dobar rezultat za nas, jer Atalanta sada ima dvije utakmice sa Cityjem, a mi dvije sa Šahtarom. Mi ćemo pokušati biti bolji od Šahtara i odigrati na nivou kao protiv Atalante. Te dvije utakmice sa Šahtarom puno će toga odlučivati, pogotovo ako City dobije obje utakmice sa Atalantom, što je za očekivati, ali je daleko od sigurnog”, zaključio je Bjelica.

Bjeličin suparnik i jedan od najcjenjenijih nogometnih trenera na svijetu Pep Guardiola nakon utakmice pohvalio je zagrebačku momčad.

“Nisam očekivao da će biti toliko povučeni. Dobijali su puno duela i dobro su anticipirali naša proigravanja. Dinamo se je dobro branio, a i kod vodećeg gola njihov branič je bio na lopti. Bila je to velika bitka i Dinamo zaslužuje veliko poštovanje”, rekao je Guardiola.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

“Imali smo veliki posjed lopte i nismo im dopustili da se rastrče. Bilo je nekoliko ubačaja i dugih lopti prema Bruni Petkoviću, koji je vrlo snažan, ali nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola. Mogli smo zabiti i ranije jer smo stvorili dosta prilika, ali bili smo strpljivi”, dodao je strateg Cityja.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Svoj komentar nakon utakmice dali su i igrači Dinama.

“Pa mogu se složiti sa trenerovom ocjenom da smo na početku bili impresionirani. Držali smo se u malo nižem bloku nego inače, nismo uspjeli kreirati skoro ništa, jer nismo imali odgovor na njihov presing. Nismo uspjeli uspostaviti našu igru, promašivali smo dodavanja koja inače lagano odigramo. Što se mene tiče, nisam odigrao kako mogu. Bilo je situacija u kojima sam mogao bolje reagirati”, rekao je napadač Dinama Bruno Petković.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Petković je ipak optimističan i ne misli da će ovaj poraz demoralizirati momčad.

“Dugo smo držali nulu protiv vjerojatno najbolje ekipe na svijetu u ovom trenutku. Nije ovo neki težak poraz i neće utjecati na naš moral. No, ovo nam je dobra lekcija da shvatimo kako se igra na najvišem nivou i nadam se da ćemo drugi put biti bolji. Idemo dalje”, dodao je Petković.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

“Znali smo kako će to izgledati, da će njihova krila raditi dva na jedan na mojoj strani, kao i na drugoj. I ja i cijela momčad morali smo igrati obranu i davati sve od sebe. Nismo imali puno šansi, ali smo se dobro obranili od njihovih prigoda. Dobro smo odigrali i ovo je dobra priprema za ono što nas čeka dalje, a to su dvije utakmice sa Šahtarom”, rekao je mladi Dinamov Španjolac Dani Olmo.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Olmo je komentirao i situaciju iz 19. minute kada je nakon opasnog starta Cancela završio s povezom oko glave.

“Ma kakva ozljeda. To je samo udarac, dobiješ bandažu i ideš dalje”, opušteno je umirio brige Olmo.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX


Komentari