BBB DANAS SLAVE 33. ROĐENDAN! Ime im je dao torcidaš

FOTO: Zagreb.info

Dinamovi navijači, Bad Blue Boysi, danas slave svoj 33. rođendan! Naravno, oni su postojali i prije 17. ožujka 1986.

Ali, zašto se onda današnji dan smatra njihovim rođendanom?

Prema tada popularnom filmu Bad Boys, ime su dobili pet mjeseci kasnije, kada su osnovani kao grupa u kolovozu iste godine u Splitu. Prema priči jednog od svjedoka vremena, Dinamovi navijači ime svojoj skupini nisu dali po spomenutom filmu, nego po nazivu njemačke glazbene grupe Bad Boys Blue i to na sastanku u svibnju te godine. Najraširenija priča o nastanku imena BBB je da je prijedlog imena dao Prle, jedan od tada viđenijih torcidaša nakon cjelodnevnog druženja s nekoliko navijača Dinama u Splitu.

Kako bilo, BBB nisu osnovani ni kršteni 17. ožujka, ali već dulje vrijeme kao njihov rođendan obilježava se upravo taj datum, jer na današnji dan 1991. Dinamo je igrao derbi s Partizanom, a Boysi, tada na vrhuncu moći i brojnosti, odabrali su upravo tu prigodu da nezapamćenom bakljadom proslave prvih pet godina.

Danas su Boysi ponovno na maksimirskom sjeveru, nakon što su preživjeli Mamićevu samovolju i zabrane. Još uvijek nisu snažni kao prije desetak godina kada su bili strah i trepet po Europi, ali Dinamo godinama nije imao veću podršku navijača kakvu ima ove sezone.


Komentari