Bad Blue Boysi odgovorili Zdravku Mamiću: Nabrojali sve njegove grijehe

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić jučer se kasno navečer javio objavom na društvenim mrežama, kojom je gotovo nedvosmisleno poručio da je priča Nenada Bjelice u Dinamu završena.

Tim povodom oglasili su se iz udruge “Dinamo to smo mi”. Situacije s rezanjem plaća u Dinamu očito ih je dirnula, te su odlučili u Mamićevom stilu nabrojiti neke činjenice.

“Igrači i stručni stožer Dinama svojim nastupima od UEFA-inih nagrada u klub su donijeli preko trideset milijuna eura. Bez transfera, ulaznica i marketinga. Samo u 2019. godini. Na to dodajmo Olma, Šunjića i Rhamanija. Plaćeni su po ugovorima koji nisu antidatirani.

Isto tako zbog aktualne situacije igrači i stručni stožer su pristali na prvotno smanjenje ugovora, da bi uprava bez razgovora to smanjenje jednostrano drastično povećala, ali i odlučila da im neće isplatiti ono što su zaradili.

Istovremeno s druge strane:

1. Presuda za 118 milijuna kuna
2. Optužnica za 199,8 milijuna kuna
3. Optužnica za 16,7 milijuna kuna

kojom su Zoran, Mario i Zdravko Mamić skupa s Damirom Vrbanovićem i ostalom svitom oštetili GNK Dinamo Zagreb i proračun Republike Hrvatske.

Ostaje pitanje, jesu li ovo provjerene informacije ili je “agent 007 Franjo Varga” dostavio platne liste i JOPPD obrazac trenera i pomoćnika trenera Dinama?”, napisali su iz udruge Dinamo to smo mi” – stoji u objavi.

Nekoliko sati poslije Mamić je poslao novu poruku: “Štedi se kad se ima, a ne kad se nema”, a na njegove postove brzo su odgovorili, također putem Facebooka, iz udruge “Dinamo to smo mi”.

Njihova priopćenje donosimo u cijelosti.

“Dobro vam jutro želimo.

Potaknuti brojnim upitima nakon jučerašnjeg posta, odlučili smo pojasniti jednu rečenicu u našem odgovoru bjeguncu od hrvatskog pravosuđa odgovornom za ukradenih 330 milijuna kuna iz Dinama.

Napisali smo: “Isto tako zbog aktualne situacije igrači i stručni stožer su pristali na prvotno smanjenje ugovora, da bi uprava bez razgovora to smanjenje jednostrano drastično povećala, ali i odlučila da im neće isplatiti ono što su zaradili”.

Mnogima je za oko pao zadnji dio rečenice. Prema informacijama koje su nam potvrđene s nekoliko strana, Uprava Dinama (iako tvrdi samovoljno kao da su zbilja neki faktor, a jučerašnja Facebook objava iz emigracijskog press ureda u Bosni i Hercegovini im je pokazala gdje im je zapravo mjesto) je igračima uskratila isplatu onog što su sami zaradili u protekla dva i pol mjeseca.

Naime, igrači Dinama primanja dobivaju kroz mjesečne isplate, ali i kroz rate (ne, te rate nisu premije, već dio ugovorenog iznosa za koji igraju u Dinamu). U Dinamu su odlučili kako rata za prvo tromesječje neće biti igračima isplaćena iako su je oni u siječnju, veljači i polovici ožujka zaradili i to priopćili igračima sa stavom da “će biti tako ili nikako”.

Pozivamo Upravu Dinama da objasni zašto se povukao takav potez da se ne isplaćuje igračima ono što su već zaradili i zašto im se zabranio javni nastup?”, stoji u priopćenju udruge.


Komentari