AUSTRIJANAC KOJI JE VODIO DINAMO DO POBJEDE! ‘Mi smo tim’

Foto: Thomas Starke/Bongarts/Getty Images

U jednoj od najvećih pobjeda Dinama u povijesti, klub je s klupe vodio austrijanac Rene Poms. Trener Modrih Nenad Bjelica utakmicu je pratio s tribine zbog suspenzije koju je zaradio protiv Plzena.

“I u Poljskoj sam bio kažnjavan, a Poms je odradio posao bez poraza. Neće biti problema. Sve se zna, komunikacija je zabranjena, ali neće biti problema. Tu je i Nino Bule, pomaže oko jezika”, objasnio je Bjelica uoči utakmice.

Rene Poms je 43-godišnji trener i bivši veznjak koji je igrao aktivno u trećoj i četvrtoj austrijskoj ligi. Školovao se za trenera i stekao UEFA-inu A licencu. Idol mu je Arrigo Sacchi. Poms i Bjelica suradnju su započeli u Wolfsbergeru (sezona 2012./2013.), a potom zajedno radili u Austriji Beč, Speziji, Lechu i Dinamu. Specijalist je za defenzivu i najviše surađuje s braničima Dinama. Idol mu je legendarni Talijan Arigo Sacchi.

Bjelica može biti zadovoljan kako je Austrijanac odradio posao.

“Mi smo tim, a sve instrukcije stigle su od Nenada i nije toliko važno tko je stajao na liniji uz teren. Momčad je bila koncentrirana i odradila je jako dobar posao”, rekao je Poms.

Slijedi u nedjelju derbi s Rijekom.

“Odmah u petak krećemo s pripremama za našu sljedeću utakmicu i tako radimo cijelu sezonu. Idemo od utakmice do utakmice, sada nam slijedi Rijeka i vidjet ćemo što će se događati sljedeći tjedan.”

Uzvrat s Benficom je sljedećeg četvrtka.

“Bila je ovo velika utakmica, sada smo među 16 najboljih. Odradili smo prvi korak prema četvrtfinalu, 1:0 je dobar rezultat, ali uzvratna utakmica bit će jako teška i nezgodna za nas.”


Komentari