DINAMO ZASLUŽENO DO DVOSTRUKE KRUNE: Bolji od Splita nakon jedanaesteraca

Foto: Josip Vuković

Dinamo je nakon izvođenja jedanaesteraca pred 10-ak tisuća gledatelja bio bolji od Splita osvojivši hrvatski kup 13. put u povijesti.

U 120 minuta igre prvak je dominirao i imao inicijativu kroz cijelu utakmicu, no nije uspio probiti dobro posloženu obranu Splita. Momčad Zorana Vulića mogla je na kraju i spasiti slabu sezonu i plasirati se Europu da je mladi Rog u sudačkoj nadoknadi kaznio nespretan izlet u prazno Joze Šimunovića.

U otvaranju susreta modra napadačka linija, prevođena tinejdžerom Čorićem krenula je agresivno u želji za brzim pogotkom. Počelo je s nekoliko dobrih akcija Čorića koji je suvereno jurcao terenom, a u desetoj minuti Pjaca je lijepo proigrao Soudanija koji odmjerenim udarcem s ruba kaznenog prostora zamalo pogađa vrata gosta. Iz prvog poluvremena vrijedi istaknuti odličan pokušaj Pivarića iz slobodnog udarca, no vratar “Crvenih” Zagorac atraktivnom paradom brani udarac. Dobru formu pokazao je i vratar “Modrih” Ježina koji mijenja Eduarda u kup utakmicama; s dva pravovremena istrčavanja u stilu Neuera spriječio je kontre Splićana.

Drugi dio regularnog dijela nije bio toliko sadržajan. Dinamo je i dalje imao posjed lopte, no najbolju priliku u 64. minuti propustio je Split kada je Cikalleshi za djelić sekunde zakasnio na ubačaj Ercega. U zadnjoj minuti “Modri” su upropastili izglednu priliku iz slobodnog udarca smiješnom izvedbom vjerojatno uvježbane akcije koja se pretvorila u kontru Splita. Mladi Rog je tako u sudačkoj nadoknadi nakon greške Šimunovića imao situaciju dva na jedan, mogao je pucati, ali odlučio se ipak za aljkav pokušaj dodavanja u sredinu za Cikalleshija i pokvario priliku ispisati najljepše stranice u 103 godine postojanja splitskog kluba.

U 4. minuti produžetka Split je ostao s igračem manje nakon što je Galović opravdano zaradio drugi žuti karton, ali ni to nije pomoglo Plavima koji su do kraja imali čak 22 udarca na gol, od čega samo 6 u okvir vrata. Previše su igrači Dinama kombinirali bez konkretne akcije za ugrožavanje protivničkog gola i sve je otišlo na izvođenje jedanaesteraca u kojem su ipak bili uspješniji. Još jedna titula u vitrini plavog salona, još jedna nezanimljiva sezona hrvatskog klupskog nogometa. Dinamovog neupitnog autoriteta na domaćem planu ni u tragovima nema u utakmicama s europskim predznakom…

Dinamo

Ježina – Pinto, Sigali (od 51. Taravel), Šimunović, Pivarić – Machado, Ademi – Ćorić (od 65. Fernandes), Soudani (od 106. Pavičić), Pjaca – Henriquez

Split

Zagorac – Galović, Barbarić, Vrgoč, Woon (od 90. Mršić) – Vidović, Blagojević – Rog, Erceg, Glavina (od 89. Rugašević) – Cikalleshi (od 96. Majstorović)


Komentari