DINAMO VOLIM TE IZNAD SVEGA, ALI…! Bad Blue Boysi podvukli crtu: ‘Ne idemo na utakmicu i ne zanimaju nas cinični komentari’

Foto: Zagreb.info

Dinamo će ovog tjedna nastaviti svoj pohod na naslov prvaka u 1. HNL domaćom utakmicom protiv Istre 1961 u 31. kolu, a s obzirom na to da će se na Maksimiru igrati na Veliki petak, Bad Blue Boysi objavili su kako će nastaviti svoju praksu da na taj dan ne navijaju organizirano.

Igranje na Veliki petak se moglo izbjeći, smatraju BBB, koji su u priopćenju za javnost otkrili kakav će pristup imati protiv gostiju iz Pule, s početkom tog susreta predvečer, u 18 sati.

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

‘S obzirom na to da Dinamo svoju sljedeću utakmicu protiv Istre igra na Veliki petak, dan koji kršćani diljem svijeta provode u postu i prisjećanju na muku i smrt Isusovu, obavještavamo sve da na toj utakmici neće biti organiziranog navijanja s naše sjeverne tribine’, istaknuli su Dinamovi navijači u priopćenju za javnost.

Željeli su drugi termin

‘Ovakav sramotan odnos HNS-a prema navijačima traje i traje, ali ne samo zahvaljujući odgovornima u savezu, već i samim predstavnicima klubova u ligi kao i mnogim drugim sudionicima lige’, smatraju BBB, koji vjeruju da se mogao pronaći drugi termin za utakmicu protiv pulskog prvoligaša.

Photo: Marko Prpic/Vecernji list

Za primjer, Dinamovi navijači su u priopćenju istaknuli kako su pomaknute ulaznice 1. HMNL, iako je i to natjecanje pod ‘kapom’ HNS-a. BBB smatraju da se isto moglo napraviti i sa susretima 1. HNL, na način da se ne igra na Veliki petak.

Kritike ih ne zanimaju

‘Svjesni smo da dio javnosti ne shvaća i ne podržava našu odluku i da će se radije kritizirati ovaj potez, nego odluka cijelog niza odgovornih pojedinaca u HNS-u, klubovima te ostalih… Ali to nas ne zanima. Ne zanimaju nas ni cinični komentari kao niti fraze o navijačima koji rade to što rade, a nazivaju se vjernicima’, dodaju BBB u svojem priopćenju, s pozivom da se ubuduće prvoligaške utakmice ne igraju na Veliki petak.

Ove godine, istog dana u akciji će biti i Hajduk, koji u 31. kolu na Poljudu dočekuje Goricu.

Komentari