DINAMO VODI 1:0 NA MAKSIMIRU! Oršić je zabio krasan gol, ovakva igra se ne viđa često!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Odlična vijest, Dinamo je prvo poluvrijeme završio u prednosti, vode Krasnodar 1:0

Dinamo je dočekao Krasnodar u uzvratnoj utakmici 1/16 finala Europske lige. U Rusiji je Dinamo slavio 3:2 i Krasnodar mora slaviti barem dva gola razlike ili zabiti više od tri gola da bi prošao dalje.

Tijek utakmice pratite ovdje.

34′ Opet prijeti Dinamo, fantastično igra hrvatski prvak! Prošao je Gvardiol po sredini, no izgubio je kontrolu u ključnom trenutku pa se obrana stigla vratiti. Ademi je na kraju tukao, ali visoko iznad gola.

31′ GOOOOOOL! Dinamo vodi! Sjajna akcija, Mislav Oršić zabio je za veliku prednost! Petković je navukao dvojicu, proslijedio Jakiću, ovaj pričekao Oršića na povratnoj koji trpa za 1:0!

28′ Dinamo je dosta bolji do sada, ali Krasnodar je sada uputio jedan dobar udarac. Wanderson je jako tukao nakon dobre kombinacije, no lopta je išla točno u Livakovića.

19′ Skoro! Ivanušec opet prijeti, odlično je pucao s 18 metara, no Agkatsev je odlično obranio

10′ Tuče Oršić sada iz slobodnjaka s desne strane, ali točno u golmana.

2′ Uzvraća odmah Dinamo, dobra kontra 3 na 2, Ivanušec se izvukao na ljevicu, ali golman gostiju Agkatsev je obranio.

1′ Počela je utakmica. Odmah problemi u prvom napadu, Krasnodar je skoro poveo od prve minute, Ristovski je pogreškom zakuhao gužvu, ali na kraju je spasio pogodak izbijanjem lopte u korner.

Sastavi

Dinamo: Livaković, Ristovski, Theophile-Catherine, Lauritsen, Gvardiol, Ademi, Jakić, Majer, Ivanušec, Oršić, Petković

Krasnodar: Agkatsev, Chernov, Kalo, Martynovich, Smolnikov, Gazinski, Cabella, Vilhena, Ionov, Claesson i Wanderson.

Dinamo večeras brani prednost iz prve utakmice protiv ruskog Krasnodara. Osim što igra za prolazak u osminu finala Europske lige, Dinamo igra i za koeficijent koji nam omogućava veći broj predstavnika u europskim natjecanjima.

Zbog dobrih rezultata u europskim natjecanjima HNL je bio 15. mjestu te smo imali pet predstavnika u Europi, a od toga su se dva kluba borila za Ligu prvaka. S obzirom na to da su Hajduk, Osijek i Lokomotiva ispali iz kvalifikacija, a Rijeka je bila posljednja u svojoj grupi Europske lige, hrvatski koeficijent je pao pa samim time i HNL, koji je trenutno na 19. mjestu. Europska liga od sljedeće sezone bit će smanjena na 32 kluba, što znači da će biti mjesta samo za predstavnike prvih 15 europskih liga. UEFA je uvela i novu ligu, Konferencijsku, u koju će se plasirati drugoplasirani i trećeplasirani klub HNL-a kao i pobjednik Kupa.

Upravo zbog toga Dinamo danas igra i za ostatak HNL-a. Ispred Hrvatske na ljestvici su trenutno Srbija, Cipar, Grčka i Švicarska. Kako bi se Hrvatska probila na željeno 15. mjesto, večeras iz EL trebaju ispasti predstavnici tih zemalja. Cipar više nema predstavnika u Europi, dok Srbija, Grčka i Švicarska još uvijek imaju (Crvena zvezda, Olympiacos, Young Boys). Ako predstavnici tih zemalja ispadnu što prije, a Dinamo prođe što dalje, time rastu šanse Hrvatske da se popne na ljestvici najjačih europskih liga.

 


Komentari