DINAMO U 1. LIGI: Sjajan uspjeh navijačkog projekta!

facebook/futsal dinamo

U utakmici 5. kola doigravanja za 1. HMNL odigranoj u Vinkovcima, momčad Futsal Dinama pobijedilaje domaćina Aureliu rezultatom 3:2 (3:0) i time kolo prije kraja osigurala plasman u 1. HMNL iduće sezone.

Nakon početnog ispitivanja snaga Majić u 6. minuti donosi prednost gostima, da bi u 10. minuti Franja povećao vodstvo na 2:0. Dinamo se postavio potpuno dominantno na terenu i od početka utakmice opravdao je ulogu favorita u ovom susretu. U 14. min domaćini zbog preoštrog starta zasluženo dobivaju crveni karton (Filip Šimunović), a Dinamo s igračem više kreće po povećanje vodstva. Prvo Perković i Franja pogađaju stativu, da bi nekoliko trenutaka kasnije Pezelj pogodio za 3:0, rezultat s kojim se odlazi na odmor.

Iako se činilo da je pitanje pobjednika riješeno, domaćini puno agresivnije i bolje kreću u drugi dio, što im se isplatilo u 25. minuti kada Davor Kujundžija smanjuje na 3:1. Vratar domaćina Mario Mendeša u drugom je poluvremenu pružio vrhunsku partiju i bio je nepremostiva prepreka za sve pokušaje Dinama. U 29. minuti Vinkovčani smanjuju na 3:2 sjajnim udarcem Josipa Grbanovića. Do kraja utakmice domaćini su pokušali doći do izjednačenja, ali na kraju pobjeda ipak zasluženo odlazi u Zagreb.

U nedjelju 7. lipnja proslava u Domu sportova…

Kolo prije kraja Dinamo je s maksimalnih 15 bodova siguran putnik u prvu ligu, dok je u drugom susretu odigranom u Labinu, Potpićan pobijedio Crnicu rezultatom 7:3 i time osigurao 2. mjesto i dvije kvalifikacijske utakmice protiv Novog Marofa.

Kapetan Matija Đulvat bio je iznimno ponosan na današnju pobjedu svoje momčadi.

“Velika utakmica i teška pobjeda. Bilo je ovo baš u Dinamovom stilu, borba do zadnje kapi krvi, borba za sveti dres, i na kraju nagrada u vidu 1. mjesta. Znali smo da će biti teško, ali ova momčad je pokazala da ima ono nešto što čini pobjednike. Čestitke igračima Aurelie što su nas stavili na ovakvu kušnju koje je od nas zahtijevalo da izvučemo ono najbolje od sebe. Ovim putem želim se zahvaliti svim navijačima, upravi kluba, sponzorima i svima koji su dali sebe kako bi ovaj klub ostvario uspjeh. Bravo DINAMO”, euforičan je Đulvat.

“Posljednje kolo na rasporedu je u nedjelju 7. lipnja kada u Dom sportova dolazi Potpićan. Bogati program počet će već od ranih popodnevnih sati, te vas stoga pozivamo da uveličate proslavu ovog velikog uspjeha i u pravom smislu riječi budete naš 6. igrač”, poručuju iz Futsal Dinama.


Komentari