DINAMO TRAŽI ‘KAPITALCA’ Na Maksimiru u igri za zvijezdu HNL-a, cilja se iduća sezona

Foto: Damir Skomrlj/CROPIX,

Dinamo se u završnici sezone u kojoj traži novi naslov prvaka bavi poslom na terenu, ali ima posla i u uredima. Ušli smo u razdoblje u kojem je već u planovima i dolazeća sezona, a u njoj, na Maksimiru su ‘zagrizli’ za Josipa Drmića, jakog aduta Rijeke, koju ove sezone golovima vodi u borbi u vrhu u hrvatskom prvenstvu.

Drmić je bio jedna od Dinamovih zvijezda i ranije, a kako donose Sportske novosti, sada je njegov transfer već dogovoren, no još se čeka potvrda posla. Stigne li 29-godišnji Rijekin napadač u Dinamo, na Maksimiru bi se trudio nastaviti s učinkom kakav ima u aktualnoj sezoni u dresu Riječana.

U dosadašnjem tijeku sezone, Drmić ima 16 golova u 26 ligaških utakmica. Efikasniji od njega u 1. HNL je jedino Marko Livaja, vodeći strijelac lige s 22 gola u dresu Hajduka.

Došao iz Norwicha

Drmić je u Rijeku došao u veljači prošle godine. Engleski Norwich City posudio ga je Riječanima, a nakon završetka prošle, njegova epizoda na Rujevici nastavljena je i u ovoj sezoni u kojoj je jako efikasan. Ovog ljeta čeka ga odluka o nastavku karijere, a kako su objavile SN, ta odluka je već pala odabirom Dinama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Josip Drmić (@josipdrmic.92)

Ako Plavi zadrže prednost i stignu do naslova u 1. HNL, 29-godišnji napadač bio bi važni adut u novim europskim izazovima, s početkom puta u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a potom i u potrazi za novim domaćim trofejima.

Bogato iskustvo

Sadašnji vodeći strijelac Rijeke je ranije u karijeri prikupio puno iskustva igrajući za Zuerich, Nuernberg, Bayer Leverkusen, Borussiju Moenchengladbach i HSV. Osim klupskih izazova, pamti i one reprezentativne, u dresu švicarske nacionalne momčadi u kojoj je debitirao 2012. godine.

Drmić ima 35 nastupa i 10 golova za Švicarsku.


Komentari