DINAMO – to smo mi: ‘Umjesto da ide u zatvor Mamić je na korak od povratka u Dinamo’

Screenshot Youtube

Nemali broj pratitelja Dinama ostao je zatečen informacijom da bi se Zoran Mamić, jedan od osuđenih za pljačku kluba, mogao vratiti na poziciju sportskog direktora. Zatvorska kazna na koju je nepravomoćno osuđen ne priječi mu obavljanje nikakvih dužnosti u nogometu, a i do njezine eventualne pravomoćnosti može se braniti sa slobode.

Braća Zdravko i Zoran Mamić su među osuđenima za izvlačenje čak 116 milijuna kuna iz Dinama, i to na transferima Luke Modrića i Dejana Lovrena. Također, tereti ih se za to da su oštetili državu za 12,2 milijuna kuna neuplaćenog poreza.

Iz udruge “Dinamo – to smo mi” poručuju da ih više ništa što se događa u njihovu klubu ne može iznenaditi. Njihovu objavu sa službenih stranica udruge prenosimo u cijelosti:

“Četiri godine i 11 mjeseci zatvorska je kazna koju je nepravomoćno izrekao sud u Osijeku Zoranu Mamiću. Da je dobio mjesec dana više, odmah bi išao u zatvor ili pobjegao kao njegov brat. Umjesto toga on je na korak od povratka u Dinamo, na mjesto s kojeg je počinio dosad neviđenu pljačku Kluba.

Sportski direktor kluba trebala bi postati osoba protiv koje je neki dan potvrđena druga optužnica za izvlačenje novca iz Dinama. Dokaz je to da je naš Dinamo još u raljama kriminala.

Mjesec dana. Toliko je očito razlika između boravka u zatvoru i povratka u Dinamo.

Nažalost, koliko god ovo sve zvučalo suludo, u Dinamu je moguće. Računi se polažu samo jednoj osobi. Onoj koja je pobjegla iz Hrvatske kako ne bi bila u zatvoru zbog 112 milijuna ukradenih kuna iz Dinama, ta osoba je vrhuški kluba jedino bitna, a ne članovi kluba koji su vlasnici Dinama.

Članovima Izvršnog odbora Dinama i Uprave to ništa ne znači. Ne znači im ni godina dana zdrave atmosfere na maksimirskim tribinama uz koju je postignut povijesni rezultat. Ne zanimaju ih navijači i ugled Dinama. Da se o tome vodilo računa proteklih godina, danas bi tribine bile punije jer tko se može identificirati s klubom koji je postao sinonim za kriminalne radnje i primitivizam?

Komu je u cilju dodatno narušiti ugled Dinama? Tko želi odvojiti navijače i članove Kluba te potaknuti lavinu nezadovoljstva?

Odgovor je vrlo jednostavan: To želi onaj koji ne može gledati da se situacija popravila, da igrači Dinama i reprezentacije napokon ostvaruju svoj sportski potencijal, ali i svi koji su omogućili ovakav scenarij, od politike, preko suda u Osijeku do odgovornih ljudi u Dinamu. Eventualni povratak Zorana Mamića u Dinamo još je jedan poraz pravne države.

Dok je sintagma ‘opasnost od ponavljanja djela’ općeprisutna u svakoj sudnici, u Dinamu je nažalost ona uobičajena pojava, pa možda čak i slučaju budućih transfera Olma, Hajrovića, Livakovića ili nekog drugog igrača…”


Komentari