DINAMO SLAVIO U KAOTIČNOJ ZAVRŠNICI: Plavi prošli veliki izazov, korak bliže vrhu

Ilustracija: Pixsell

Dinamo je u pretposljednjem nastupu u 1. HNL u 2021. godini došao do gostujuća tri boda. Zagrebački Plavi su u zaostatku iz četvrtog kola u Puli s 2:0 slavili protiv Istre 1961, uz golove Amera Gojaka u 10. minuti i Stefana Ristovskog duboko u sudačkoj nadoknadi na kraju utakmice.

Osim golova, utakmicu u Puli obilježila su i isključenja. Dinamo je ostao bez Kevina Theophile-Catherina u 80. i Brune Petkovića u 90. minuti, a na Istrinoj strani iz igre je morao golman Ivan Lučić, s crvenim kartonom u 87. minuti.

Theophile-Catherine dobio je drugi žuti karton zbog oštrog prekršaja, a sudac Duje Strukan pokazao je Petkoviću drugi žuti zbog nesportski izvedenog penala, zbog čega je Dinamo propustio potvrditi pobjedu prije ulaska u sudačku nadoknadu.

Jako napeto na kraju

Do penala je došlo nakon što je Istrin golman Lučić srušio Petkovića u 16-ercu i zbog toga je dobio izravni crveni karton. Jaki Dinamov napadački adut izborio je penal, ali nakon toga je i ‘zabrljao’ načinom kako ga je izveo. Zastao je prije udarca, što je sudac Strukan ocijenio kao nepropisno varanje protivnika, a kazna je stigla s drugim žutim.

Dinamo će, tako, bez pomoći Petkovića i Theophile-Catherinea tražiti pobjedu u posljednjoj utakmici u 2021., u nedjelju protiv Hrvatskog dragovoljca u 20. kolu 1. HNL.

Prije te utakmice, Plavi su novom pobjedom izbili na drugo mjesto na ljestvici, sada s dva boda manje od vodećeg Osijeka, od kojeg imaju i utakmicu manje.


Komentari