DINAMO SLAVI VELIKI POSAO: Potvrđen ‘bijeg’ talenta iz Hajduka, predstavili ga na Maksimiru

Marko Brkljača (Vladimir Dugandzic/CROPIX)

Nakon što je ranije ovog tjedna odjeknulo da nadareni 17-godišnji Hajdukov igrač Marko Brkljača napušta splitske Bijele i odlazi u Dinamo, stigla je i potvrda Brkljačinog dolaska među zagrebačke Plave.

Dinamo je na svojoj službenoj stranici potvrdio da je Brkljača novi mladi adut na Maksimiru, gdje će tražiti svoj put prema prvoj momčadi i velikoj nogometnoj sceni.

Do sada, ovaj 17-godišnji vezni igrač napadačkog usmjerenja je u Hajduku bio važni adut mlade momčadi, s kojom je prošle sezone bio uspješan u Europi, u dolasku do doigravanja u Ligi prvaka mladih. Dva tjedna da proslave 18. rođendana, Brkljača je sada spreman na nove korake u karijeri, a njih će raditi na Maksimiru.

Sve se ‘zakotrljalo’ brzo

Brkljačin prijelaz iz Hajduka u Dinamo dogodio se prilično neočekivano. Što je u tome bilo presudno, nije potvrđeno, ali spominjalo se nagađanje da su roditelji 17-godišnjeg nogometaša imali zahtjeve koje na Poljudu nisu mogli ispuniti.

Na koncu, štogod bio razlog, profitirali su zagrebački Plavi koji imaju igrača čiji se talent hvali i izvan hrvatskih granica.

Našao se u uglednom odabiru

Kako je Dinamo istaknuo predstavljajući Brkljaču, mladi nogometaš je lani bio uvršten u društvo 60 najvećih talenata na svijetu, u izboru ‘Next generation’ iza kojeg stoji poznati britanski list The Guardian. Proteklih godina, Dinamo je već imao dvojicu igrača koji su bili u tom izboru, Danija Olma i Joška Gvardiola, koji su danas klupski suigrači u njemačkom RB Leipzigu.

S obzirom na to da je Marko Brkljača rodom iz Zadra, bila je tu i poveznica s drugim Dinamovim velikanima, Lukom Modrićem, Šimom Vrsaljkom i Dominikom Livakovićem, koji su također iz tog kraja.

Približio svoja očekivanja

Po dolasku na Maksimir, 17-godišnji novi dinamovac je za službenu stranicu kluba otkrio što očekuje u novoj sredini. ‘Prvi dojmovi su odlični, jako sam sretan i zadovoljan zbog dolaska u Dinamo. Sada je sve na meni, trebam se dokazati u nogometnom smislu. Želja mi je izboriti svoje mjesto, nametnuti se i pokazati što znam i zašto sam došao. Volio bih u budućnosti zaigrati u HNL-u i Europi. Dinamo ima veliku kvalitetu, mislim da će sve biti kako treba u novoj sezoni, pod time mislim da će klub biti prvak Hrvatske ponovno i da će biti uspješan u europskim natjecanjima’, rekao je Brkljača.

‘Veselim se svemu što je ispred mene. Siguran sam da mogu napredovati i dati Dinamu svoj doprinos. Htio bih ovom prilikom zahvaliti Hajduku na svom nogometnom znanju i iskustvu koje sam tamo stekao posljednjih godina’, dodao je mladi novi adut zagrebačkih Plavih.


Komentari